Αρχική » Αρθρα του/της ΘΩΜΑΣ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ

Αρχείο συντάκτη ΘΩΜΑΣ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Πανελλήνιοι – Δημοτικοί διαγωνισμοί ( διακρίσεις μαθητών-τριών)

  Καταστάσεις μαθητών-τριών που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους & Δημοτικούς διαγωνισμούς

              Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας πήραν μέρος σε πανελλήνιους -δημοτικούς διαγωνισμούς και βραβεύτηκαν για την άριστη επίδοσή τους .  Τους    συγχαίρουμε για τη βράβευση και τους  ευχόμαστε πάντα να αριστεύουν  .

(περισσότερα…)

Αποχαιρετισμός ΣΤ΄ τάξης

Σήμερα 15 Ιουνίου 2017 , τελευταία μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς το σχολείο μας αποχαιρέτησε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης δίνοντάς τους ευχές για «καλό δρόμο» στο καινούριο ταξίδι που ξεκινάνε, αφού ολοκλήρωσαν έναν κύκλο ζωής με την αποφοίτησή τους από το δημοτικό και τώρα αρχίζουν μια νέα πορεία προς τη γνώση, την εξέλιξη και την πραγματοποίηση των στόχων της ζωής τους. Μέσα σ’ ένα συγκινητικό κλίμα με θεατρικά δρώμενα, ποιήματα, τραγούδια και χορούς οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης γιόρτασαν την τελευταία μέρα τους στο δημοτικό παίρνοντας και τα αναμνηστικά τους από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης τους αποχαιρέτησαν με το αλφαβητάρι των ευχών και τους ευχήθηκαν

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ! (περισσότερα…)

Έκθεση ζωγραφικής

Στο σχολείο μας λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής από 1 έως 15 Ιουνίου με πολύ αξιόλογα έργα μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Εικαστικών του σχολείου Χαράς Μπίτα. Η έκθεση κάλυψε ένα φάσμα μαθημάτων ασπρόμαυρου σχεδίου προοπτικής, μοτίβου, πορτρέτου και γκράφιτι. (περισσότερα…)

Ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 μαθητές και μαθήτριες ιδιωτικού νηπιαγωγείου με τις δασκάλες τους την κυρία Άννα και την κυρία Μαρία επισκέφτηκαν το σχολείο μας στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, το επόμενο “σκαλί” της εκπαίδευσής τους. Το σχολείο μας τα υποδέχτηκε εγκάρδια. Τα νήπια ξεναγήθηκαν στον εσωτερικό και στον αύλειο χώρο του σχολείου, συνομίλησαν με τον Διευθυντή, κάθισαν στα θρανία της Α΄τάξης, περιεργάστηκαν το περιεχόμενο της σχολικής τσάντας, τραγούδησαν μαζί με τα παιδιά της Α΄ τάξης, τα οποία τους παρουσίασαν και μια παράσταση κουκλοθέατρου. Στην αυλή του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου σε ετοιμασίες για τη γιορτή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς. Όλα τα παιδιά βίωσαν μια ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία. (περισσότερα…)

Γιορτή λήξης

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και το σχολείο μας σήμερα 13 Ιουνίου 2017 την αποχαιρέτησε με αθλητικές εκδηλώσεις στο ΔΑΚ Ευόσμου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έπαιξαν αθλητικά παιχνίδια, χόρεψαν παραδοσιακούς  και μοντέρνους χορούς, διαγωνίστηκαν σε αθλήματα. Ήταν μια όμορφη και συγκινητική γιορτή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς.

Καλό καλοκαίρι! (περισσότερα…)

Διασχολική Φιλαναγνωστική συνεργασία

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 οι “Μικροί Ταξιδιώτες” της Λέσχης Ανάγνωσης της Α΄και Β΄τάξης του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου σε συνεργασία με τα “Βιβλιολούλουδα” της Λέσχης Ανάγνωσης της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν στο θεατράκι του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, με θεατρικά δρώμενα, τα βιβλία: “Το κάτι άλλο” της Cave Kathryn, Μύθους του Αισώπου και  “Το χαρούμενο λιβάδι” της Φυλλιώς Νικολούδη. Η διασχολική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας και της δημιουργίας Λέσχης Ανάγνωσης με την παρώθηση και την υποστήριξη της Σχολικής Συμβούλου μας κας Κέκια Αιμιλίας.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων αντάλλαξαν τις ιδέες τους, διέδωσαν τα μηνύματά τους  για τη διαφορετικότητα, τραγούδησαν, ψυχαγωγήθηκαν, διασκέδασαν και βίωσαν μια αξέχαστη εμπειρία. (περισσότερα…)

Συμμετοχή στα “Αρχαία Ελληνικά Παιχνίδια”

Την Πέμπτη 18/5/2017 το σχολείο μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στο αθλητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: ” Γνωριμία με τα Αρχαία Ελληνικά Παιχνίδια”. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του παιχνιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα και διαγωνίστηκαν σε αρχαία ελληνικά παιχνίδια. Συγχρόνως μέσα από το παιχνίδι εμβάθυναν στη ζωή των παιδιών στην αρχαιότητα. Μεταξύ των 23 σχολείων που συμμετείχαν στο σχολείο μας πήρε την 3η θέση.

Μπράβο στα παιδιά! (περισσότερα…)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων-Αθήνα

Οι μαθητές και οι  μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα από τις 12-14/5/2017. Επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Αττικό Πάρκο. Ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο Σύνταγμα, στο Ζάππειο, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στο Κ.Π.Ι. Σταύρος Νιάρχος. Βίωσαν μια μοναδική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

 • DSC05401-300x225
 • DSC05402-300x225
 • DSC05406-300x225
 • css slider
1 2 3 DSC05401-300x2254 DSC05402-300x2255 6 DSC05406-300x2257 8 9 10
image slider by WOWSlider.com v8.6

Αγώνες χειροσφαίρισης

Για άλλη μια φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης της ομάδας χειροσφαίρισης του σχολείου μας κατέκτησαν την πρώτη θέση στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Χειροσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, που διεξήχθησαν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο ΔΑΚ Σταυρούπολης. Θερμά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριές μας και στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Θεόδωρο Βεργιανέλο!

Εκπαιδευτική επίσκεψη Στ΄ τάξης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 5 Μαΐου 2017 το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Άγρα με σκοπό να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη δύναμη του νερού. Έπειτα επισκέφτηκαν το Πάρκο Καταρρακτών Έδεσσας. όπου ξεναγήθηκαν στο υπαίθριο Μουσείο Νερού (Νερόμυλος – Σησσαμόμυλος), το Ερπετάριο και τους περίφημους καταρράκτες της περιοχής. Μια εκδρομή που συνδύασε τη σύγχρονη εποχή με την επιστροφή στο παρελθόν και την παράδοση. (περισσότερα…)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 142407Συνολικές αναγνώσεις:
 • 1Αναγνώσεις σήμερα:
 • 85Αναγνώσεις χτες:
 • 257Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 286Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 82363Συνολικοί επισκέπτες:
 • 1Επισκέπτες σήμερα:
 • 52Επισκέπτες χτες:
 • 155Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: