Αρχική » Ε’ -ΣΤ’ ΤΑΞΗ

Αρχείο κατηγορίας Ε’ -ΣΤ’ ΤΑΞΗ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KIDS SAVE LIVES & iSAVElives for schools

Την Τετάρτη 20/3/2024 όλοι/ες οι μαθητές/-ήτριες των τάξεων Ε΄ και Στ΄ παρακολούθησαν το θεωρητικό τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος KIDS SAVE LIVES & iSAVElives for schools με σκοπό να μπουν όλοι στον μαγικό και σωτήριο κόσμο των Πρώτων Βοηθειών!

Το Σάββατο 30 Μαρτίου η εκπαίδευση συνεχίστηκε με την πρώτη προπόνηση των αθλητών/-τριών που έχουν επιλεγεί για τη συμμετοχή στον Μαθητικό Διαγωνισμό KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024 στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού με 30 έξυπνα προπλάσματα!

                                        

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου στο Δημαρχείο Πανοράματος.

Πρόγραμμα αγωγής υγείας

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης έμαθαν να αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα δίνοντας σημαντικές πρώτες βοήθειες

Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Εν όψει των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων  στο Παρίσι, το τμήμα Γαλλικών της Στ΄ τάξης του σχολείου μας είχε τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχει στην Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα.

18.000 μαθητές-τριες από σχολεία όλης της Ελλάδας αλλά και από την Ακαδημία του Παρισιού συμμετείχαν σε αυτή τη δράση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

Οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω τηλεδιάσκεψης την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νέρι Μαντέι Νιανγκουάρα.

Της έθεσαν απευθείας ερωτήσεις σχετικά με τον αθλητισμό, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε. Η δική μας ερώτηση,  που δε δίστασε να την κάνει σε ελληνικά αλλά και σε άψογα γαλλικά, μία μαθήτρια του τμήματος γαλλικών, ήταν η εξής: «Υπάρχει μια στιγμή στη ζωή σας που θα θέλατε να ξαναζήσετε κι αν ναι, γιατί;» Μας απάντησε ότι θα ήθελε να ξαναζήσει όλες τις στιγμές σ’ αυτήν τη μαγευτική διαδρομή που έκανε στη ζωή της και θα ήθελε να ξανακάνει τα ίδια.

Μέσα από τη συνομιλία μάς απέδειξε περίτρανα ότι εκτός από σπουδαία αθλήτρια είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

Επιπλέον ενημερωθήκαμε για τη διεξαγωγή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, για την πρωτότυπη τελετή έναρξης που θα λάβει χώρα στο Σηκουάνα, τον ποταμό που διασχίζει το Παρίσι, καθώς και για τα 4 νέα ολυμπιακά αθλήματα.

Rendez-vous (ραντεβού) λοιπόν το καλοκαίρι στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Επιμόρφωση στις Πρώτες Βοήθειες

Οι μαθητές/τριες της Στ τάξης,  μετά από πρόσκληση της σχολικής μας μονάδας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  από την  κ Γκοντή Κωνσταντίνα, νοσηλεύτρια/εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού για θέματα Πρώτων Βοηθείων.

Διδάχθηκαν (περισσότερα…)

Η μουσική των λέξεων

Με αφορμή τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση  που ακολούθησε μετά την ανάγνωση του ποιήματος « Η μουσική των λέξεων» της  Margarita Engle, που γράφτηκε για τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας  Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές  της Ε΄ τάξης εμπνεύστηκαν και ύμνησαν το ΒΙΒΛΙΟ γράφοντας τα δικά τους ποιήματα!

Τα συγχαρητήριά μας στους/στις μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας κ Ελένη Λιόλιου που εμπνέει τα παιδιά μας!!! (περισσότερα…)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 146121Συνολικές αναγνώσεις:
  • 7Αναγνώσεις σήμερα:
  • 59Αναγνώσεις χτες:
  • 251Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 740Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84874Συνολικοί επισκέπτες:
  • 6Επισκέπτες σήμερα:
  • 26Επισκέπτες χτες:
  • 156Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: