• jquery slider
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » 2018 » Μάρτιος

Monthly Archives: Μάρτιος 2018

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

Ευχές

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής της σχολικής μας μονάδας εύχονται σε όλους/ες Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Ανακοίνωση του Δήμου Ευόσμου για 30.3.2018

Καλημέρα,

σας ενημερώνουμε ότι για λόγους υγιεινής

σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου

δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Καλό Πάσχα

Πραγματοποίηση σεμιναρίου για Πρώτες Βοήθειες

Την Τετάρτη 28.3.2018 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας για τις Πρώτες Βοήθειες.

Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη να υπάρχει σωστή και υπέυθυνη ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την ασφάλεια και υποστήριξη των μαθητών/τριών μας καλέσαμε από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την κ Φιλιππιδάκη Δέσποινα, η οποία με πολύ άμεσο και απλό τρόπο μας έδωσε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε περίπτωση ατυχήματος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ Φιλιππιδάκη Δέσποινα για την ενημέρωση που μας παρείχε.

Άσκηση σεισμού- Ενημέρωση για πυρασφάλεια

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, η δεύτερη άσκηση σεισμού με μεγάλη επιτυχία.Με το πέρας της άσκησης κατέφθασε στο σχολείο μας πυροσβεστικό όχημα.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους πυροσβέστες, να μάθουν για το έργο τους, την εκπαίδευσή τους αλλά και τον εξοπλισμό που απαιτείται ώστε να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους.

Στη συνέχεια έγινε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας ενημέρωση για το έργο των πυροσβεστών και τη σημασία του έργου τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη διάθεση του οχήματος και του προσωπικού και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

 • http://wowslider.net/
responsive slider by WOWSlider.com v8.5

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς & Κηδεμόνες

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ένα ιστορικό, εθνικό και κοινωνικό γεγονός τεράστιας σημασίας. Μια επιφανειακού τύπου προσέγγιση, επετειακού και μουσειακού χαρακτήρα, ελάχιστα έχει να προσφέρει. Αυτό που απαιτείται είναι μια στοχαστική και αναστοχαστική προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων, η οποία στη βάση των αρχών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας και του κοινωνικού αγώνα- βασικών χαρακτηριστικών στοιχείων της ελληνικής επανάστασης- θα προάγει την ατομική και συλλογική συνείδηση για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης, την Παρασκευή 23.3.2018, παρουσίασαν το ιστορικό της ελληνικής επανάστασης και μας τόνισαν τις βασικές αυτές αρχές και αξίες.

Τα συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες και στους εκπαιδευτικούς τόσο της Ε’ τάξης, κ. Ιωάννου και κ Μπόζα, όσο και σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της γιορτής.

Την Κυριακή 25.3.2018 η σημαιοφόρος και παραστάτες του Στ2 παρήλασαν συμμετέχοντας στον εορτασμό του Δήμου μας για την 25η Μαρτίου.

Πρόσκληση σε σεμινάριο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 16ου Δ.Σ Ευόσμου

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Μήνυμα του Περ. Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας για την 25η Μαρτίου

Από την ημέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να εξεγερθεί και να επαναστατήσει εναντίον των καταπιεστών του πέρασαν 197 χρόνια. Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους και κατέδειξε το πραγματικό μεγαλείο ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος έλαβε την οριστική και αμετάκλητη απόφαση να διεκδικήσει, να απαιτήσει και να κερδίσει την ελευθερία του έναντι οποιουδήποτε κόστους και θυσίας, ακόμα και αν αυτό το κόστος αφορούσε τον θάνατο πολλών.  Όταν οι λαοί παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση του μέλλοντος τους (περισσότερα…)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Το τριήμερο 16-18 Μαρτίου 2018 οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας ταξίδεψαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν την Τεχνόπολις στο Γκάζι, την Ακρόπολη και το μουσείο της Ακρόπολης, το Αττικό Πάρκο, την Παλιά και Νέα Βουλή Των Ελλήνων. (περισσότερα…)

Δημιουργική Γραφή-Ποιήματα μαθητών/τριών μας

Οι μαθητές/τριες του Δ1 με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της Βίας δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα, αφού πρώτα εξασκήθηκαν σε τεχνικές δημιουργικής γραφής.
Έχετε τη δυνατότητα να τα διαβάσετε, όπως ακριβώς τα έγραψαν και τα παρουσιάζουν στα πολυτροπικά κείμενά τους. (περισσότερα…)

10o Ευόσμου Blog

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 29921Συνολικές αναγνώσεις:
 • 157Αναγνώσεις σήμερα:
 • 226Αναγνώσεις χτες:
 • 828Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 1406Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 17014Συνολικοί επισκέπτες:
 • 98Επισκέπτες σήμερα:
 • 149Επισκέπτες χτες:
 • 547Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: