Αρχική » 2021

Αρχείο έτους 2021

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δράση Αγάπης και Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι δράσεις Αγάπης και Αλληλεγγύης που οργανώθηκαν από τους/τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας, σε συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριές μας.

Όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί προσέφεραν την καθοδήγησή τους και προσωπική δουλειά και με τους/τις μαθητές/τριές τους υλοποίησαν αυτές τις δράσεις: το Χριστουγεννιάτικο Bazzar και Κάλαντα στη σχολική μας κοινότητα. (περισσότερα…)

Προστατεύω το περιβάλλον…

Με αφορμή την Ενότητα της Γλώσσας “Ο κόσμος γύρω μας ” και μετά από παραγωγική καθώς και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την ανακύκλωση , την αγάπη και τη φροντίδα για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί , οι μαθητές/τριες του Γ1 τμήματος, ενίσχυσαν την αυτενέργεια τους , την κριτική σκέψη τους και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες.

ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ BAZZAR

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερη ανάρτησή μας, η σχολική μας μονάδα διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar, με κατασκευές και δημιουργίες που φτιάχτηκαν από τους/τις μαθητές/τριές μας , με την καθοδήγηση και βοήθεια των εκπαιδευτικών αλλά και με δημιουργίες που προσέφεραν γονείς της σχολικής μας μονάδας.

Έτσι, έμπρακτα, μέσα από συνεργασία όλων των μελών της σχολικής μας μονάδας, προχωρούμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που έχει φιλανθρωπικό σκοπό. (περισσότερα…)

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 16.12.2021, στα πλαίσια ενημερωτικών δράσεων της σχολικής μας μονάδας και της Θεματικής Ενότητας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τις Φυσικές Καταστροφές, μας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού και οι μαθητές/τριές μας ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση σεισμού, αλλά και για το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έγινε και επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς. (περισσότερα…)

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη,22.12.2021, ξεκινά η σίτιση των μαθητών/τριών της σχολικής μας μονάδας.

Κάθε μαθητής/τρια που συμμετέχει στο πρόγραμμα να έχει μαζί του/της, –οπωσδήποτε– μια σακούλα/τσάντα για τη μεταφορά του φαγητού στο χώρο σίτισης.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το μενού:

ΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ 4ΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Επίσης, μετά από ενημέρωση θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 20/12 όπου ξεκινάει η σίτιση των σχολείων σας πρόκειται να σας αποστείλουμε ένα

σετ επαναχρησιμοποιούμενων μαχαιροπίρουνων (πιρούνι, κουτάλι, μαχαίρι), μαζί με κατάλληλη πλαστική θήκη για κάθε μαθητή

Τα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη είναι κατάλληλα για τη χρήση τους από παιδιά, χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες, και από

υλικό κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και πλύσης τους.

Καθώς τα σκεύη αυτά είναι μοναδικά παρακαλείσθε όπως επιστήσατε την προσοχή των μαθητών σας προκειμένου να μεριμνούν να τα έχουν καθημερινά μαζί τους.

Μαθαίνω δημιουργώντας

Οι μαθητές της Β΄ τάξης διδάχτηκαν τα δωμάτια του σπιτιού στα Αγγλικά. Επίσης, έμαθαν τα αντικείμενα που απαρτίζουν τα δωμάτια και πιο συγκεκριμένα το υπνοδωμάτιο. Με βάση αυτές τις γνώσεις, κλήθηκαν να μετατρέψουν κουτιά παπουτσιών σε υπνοδωμάτια. (περισσότερα…)

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Η σχολική μας μονάδα, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει σήμερα Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με εισηγητή τον αν. καθ. Ζάχο Δημήτριο, του Τομέα Παιδαγωγικής και Κοινωνικού Αποκλεισμού, με θέμα εισήγησης: “Θέματα Σχολικής Πειθαρχίας και διαχείρισης της σχολικής τάξης. (περισσότερα…)

Πραγματοποίηση Διαδικτυακού σεμιναρίου

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 13.12.2021, το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η σχολική μας μονάδα, στα πλαίσια προγραμματισμού και οργάνωσης στοχευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων/ημερίδων, που αφορούν όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Τις ευχαριστίες μας στους εισηγητές: κ Δαραμήλα Χρήστο και Λαζαρίδου Βασιλική για την επιμόρφωση που παρείχαν στα μέλη της σχολικής μας κοινότητας. (περισσότερα…)

Μαθαίνοντας Αγγλικά… με άλλο τρόπο

Οι μαθητές της Τρίτης τάξης έγιναν πειρατές για τις ανάγκες του βιβλίου των Αγγλικών. Συγκεκριμένα, φόρεσαν όλοι πειρατικά καπέλα και τραγούδησαν το τραγούδι των πειρατών στα Αγγλικά. Με αφορμή το συγκεκριμένο τραγούδι, τα παιδιά θυμήθηκαν την ιστορία του Captain Cook και τη δραματοποίησαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ τάξης και στην εκπαιδευτικό μας. (περισσότερα…)

Επίδοση Βαθμολογίας Α’ τριμήνου

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση των ελέγχων προόδου θα πραγματοποιηθεί στις 17.12.2021, ημέρα Παρασκευή, όπου οι έλεγχοι, σύμφωνα με τα όσα ορίσονται στην σχετική εγκύκλιο (Φ7/151476/Δ1) ΦΕΚ5439/2021, θα επιδοθούν στους/στις μαθήτριες σε εσώκλειστο φάκελo:

Για τα σχολεία που λειτουργούν με φυσική παρουσία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών οι έλεγχοι προόδου Α τριμήνου παραδίδονται εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες για να τους παραδώσουν στους γονείς τους”.

Ήδη για τους/τις μαθητές/τριες των Α’ & Β’ τάξεων έχει ξεκινήσει ενημέρωση των γονεών για την πρόοδο και αγωγή των παιδιών τους.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 146745Συνολικές αναγνώσεις:
  • 5Αναγνώσεις σήμερα:
  • 43Αναγνώσεις χτες:
  • 213Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 499Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 85363Συνολικοί επισκέπτες:
  • 4Επισκέπτες σήμερα:
  • 30Επισκέπτες χτες:
  • 168Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: