Αρχική » ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Καθώς τα σχολεία θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με τη νέα απόφαση, σας ενημερώνω για τις νέες ενέργειες και την αξιοποίηση νέων εκπαιδευτικών εργαλείων από τη σχολική μας μονάδα.

Ήδη από τις 13.03.2020 έχουν αναρτηθεί,  στην ιστοσελίδα μας, προτάσεις για την Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών/τριών μας , καθώς και μαθήματα/διδακτικά σενάρια , ανά τάξη και διδακτικό αντικείμενο. (Έως αυτή τη στιγμή έχουν αναρτηθεί περισσότερα από 25 μαθήματα και διδακτικά σενάρια).

Ήδη η ανταπόκριση των μαθητών/τριών μας είναι μεγάλη και οι εργασίες τους αναρτώνται σε ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί.

Στο σημείο αυτό σας ενημερώνω και για τη δημιουργία ξεχωριστού blog όπου θα αναρτώνται οι εργασίες των μαθητών/τριών. (Σημ. :Με την αποστολή τους, αυτόματα αποδέχεστε την ανάρτηση αυτών των εργασιών). To blog μας μπορείτε να το δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://16dimotikoevosmos.blogspot.com/ και σύντομα θα ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα μας για ευκολότερη και άμεση πρόσβαση.

Ενεργοποιούμε παράλληλα, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας την ηλεκτρονική τάξη (e-class) όπου θα προσφέρονται, με οδηγία του διευθυντή της σχολικής μονάδας, προς το παρόν, ανοικτά μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που εμπεριέχουν ποικίλες δραστηριότητες (κατανόησης και παραγωγής γραπτού λόγου, ασκήσεις εμπέδωσης, ασκήσεις καλλιέργειας μαθηματικής και κριτικής σκέψης κλπ)

Ανοικτά μαθήματα σημαίνει ότι κάθε μαθητής/τρια μπορεί να επιλέγει το μάθημά του χωρίς τη χρήση κωδικών και προαπαιτούμενης εγγραφής του.

Αυτό γίνεται για 2 λόγους: την απρόσκοπτη και άμεση παρακολούθηση των εξ΄αποστάσεως μαθημάτων, από όλους/ες τους μαθητές/τριες, κατ’επιλογή τους, και να μη χαθεί ωφέλιμος χρόνος ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγγραφής (καθώς υπάρχει υπερφόρτωση του συστήματος).

Σε κάθε περίπτωση, και μετά από ενημέρωση με το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου θα ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές.

Στην ηλεκτρονική τάξη αναρτώνται μαθήματα όχι μόνο από τους υπεύθυνους των τμημάτων (το δάσκαλο ή δασκάλα της τάξης) αλλά και από άλλους εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές/τριες καλούνται να μελετήσουν όλα τα μαθήματα που ανταποκρίνονται στο γνωστικό τους επίπεδο και ηλικιακή τους ομάδα. (Σε πρώτη φάση δόθηκε βαρύτητα στην ανάρτηση μαθημάτων μεγαλύτερων τάξεων).

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων έχουν δημιουργήσει e-mail του τμήματός τους για την ενημέρωση και την όποια βοήθεια χρειαστούν οι μαθητές/τριες.

Παρακαλείσθε, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας η επικοινωνία σας με τους/τις εκπαιδευτικούς να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα μαθήματα. Για άλλα θέματα υπεύθυνη είναι η διεύθυνση του σχολείου και απευθύνεστε στο e-mail: 16oevosmou@gmail.com

(Σας κάνουμε επίσης γνωστό, ότι καθώς υπάρχει υπερφόρτωση του συστήματος, η ανάρτηση των μαθημάτων δεν είναι πάντα εύκολη. Η ομάδα Στήριξης της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, της σχολικής μας μονάδας και όλοι οι εκπαιδευτικοί εργάζονται στην εξεύρεση λύσεων).

Σας παρέχουμε οδηγίες για την παρακολούθηση μαθημάτων στην ηλεκτρονική τάξη, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

23.03.2020 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ E CLASS

22.03.2020 ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 145351Συνολικές αναγνώσεις:
  • 25Αναγνώσεις σήμερα:
  • 31Αναγνώσεις χτες:
  • 190Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 880Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84368Συνολικοί επισκέπτες:
  • 15Επισκέπτες σήμερα:
  • 14Επισκέπτες χτες:
  • 140Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: