Αρχική » Ανακοινώσεις του σχολείου » Επιστολή του Δ/ντή προς τους γονείς της σχολικής μονάδας

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Επιστολή του Δ/ντή προς τους γονείς της σχολικής μονάδας

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Σας ενημερώνω για τις ενέργειες της σχολικής μας μονάδας για διάφορα ζητήματα που έχουν τεθεί από εσάς, καθώς και για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας.

Δράττομαι της ευκαιρίας, με την παρούσα επιστολή μου προς εσάς, να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία σας, που έχει ως αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία καθώς και τη νηφάλια διαχείριση και αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Όπως σας έχω ενημερώσει, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της και ο αρμόδιος για την επίλυση θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της, σε συνεργασία πάντα με το Σύλλογο Διδασκότων.

Ως εκ τούτου σας ενημερώνω για τις ενέργειες της Διεύθυνσης του σχολείου έως τώρα:

  • Η σχολική μας μονάδα διαθέτει έναν ικανοποιητικό αριθμό μασκών καθώς και αντισηπτικού διαλύματος για την τήρηση των μέτρων υγιεινής.
  • Πραγματοποιήθηκαν ενέργειες, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως για τον καλύτερο εξαερισμό των υπόγειων αιθουσών προς το Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου.
  • Συντάχθηκαν σχέδια και ομάδες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς και επικαιροποιήθηκαν τα μνημόνια ενεργειών, όπως ορίζονται από τη νομοθεσία και τους αρμόδιους φορείς.
  • Προχωρήσαμε άμεσα στην προσωρινή αναπλήρωση εκπαιδευτικών που μετακινήθηκαν ή απουσίαζαν από τη σχολική μονάδα, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για την ύπαρξη τυχόν λειτουργικών κενών
  • Έχει γίνει η απαραίτητη ετήσια συντήρηση του καυστήρα καθώς και η απεντόμωση/μυοκτονία του σχολικού χώρου
  • Διασφαλίζεται ο συνεχής αερισμός των σχολικών αιθουσών καθώς και ο συχνός, τουλάχιστον ανά 10-15 λεπτά, καθαρισμός και απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων (πχ τουαλέτες)
  • Πραγματοποιήθηκε προμήθεια αντιβακτηριδιακού διαλύματος για τον καθαρισμό και απολύμανση των σημείων και αντικειμένων που έρχονται σε επαφή οι μαθητές/τριες και το προσωπικό (έδρα εκπαιδευτικού, πόμολα πόρτας, όργανα γυμναστικής)
  • Προχωρήσαμε στην καθιέρωση, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ‘διαλείμματος μάσκας’ για να μειώσουμε την όποια ενόχληση ή δυσφορία μπορεί να έχει ένας/μια μαθητής/τριά μας. Αξίζει εδώ να επαινέσουμε τους/τις μαθητές/τριες μας που δείχνουν μεγάλη υπευθυνότητα και ωριμότητα στο θέμα αυτό με την τήρηση των κανόνων.
  • Προνοήσαμε την αποσυμφόρηση του αύλειου χώρου με: ξεχωριστά διαλείμματα και αξιοποιώντας το χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, τουλάχιστον για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Ευχαριστώ τους γονείς που κατανόησαν το ζήτημα αυτό και δήλωσαν τη συγκατάθεσή τους. Κύριο μέλημά μας ήταν και είναι πάντα η ασφάλεια των παιδιών, γνωρίζοντας ότι μόνο μέσα από ένα κλίμα ασφάλειας, σταθερότητας και συνέπειας αναπτύσσονται και καλλιεργούνται οι όποιες γνωστικές και κοινωνικές επιδιώξεις του σχολείου, ως εκπαιδευτικό οργανισμό.
  • Αξιοποιούμε, κάτι που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, την ενημέρωση σας καθώς και τη διεκπεραίωση αιτημάτων σας κάνοντας χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, προς αποφυγή εισόδου στο σχολικό χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα την περίοδο αυτή (ενημέρωση μέσω ιστοσελίδας, e-mails, κλπ), ενημερώνοντας σας άμεσα, έγκυρα και έγκαιρα για ζητήματα που σας αφορούν.

Θέτοντας ως κοινό στόχο την απρόσκοπτη και συνεχιζόμενη, για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριές μας, λειτουργία της σχολικής μονάδας, σας ευχαριστώ για την τήρηση των οδηγιών από τον ΕΟΔΥ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ενεργειών σε περίπτωση ασθένειας μαθητή/τριας.  Κατά συνέπεια σας καλώ με σύνεση και υπευθυνότητα να αντισταθούμε στα φοβικά συναισθήματα που προκαλούνται από τα κοινωνικά δίκτυα και ανεύθυνες συζητήσεις που το μόνο που προκαλούν είναι σύγχυση και ανώφελη ανησυχία.

Για το λόγο αυτό σας υπενθυμίζω ότι την ευθύνη λειτουργίας του σχολείου έχει η Διεύθυνση του σχολείου και την ευθύνη λειτουργίας της τάξης οι εκπαιδευτικοί. Ως εκ τούτου, υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση θα λαμβάνεται μόνο από τους παραπάνω.

Εντός της εβδομάδας, οι εκπαιδευτικοί θα επικοινωνήσουν, όπως έχει προγραμματιστεί, με τους γονείς του κάθε τμήματος για να σας ενημερώσουν για θέματα λειτουργίας της τάξης και αγωγής των μαθητών/τριών μας.

Προσβλέπουμε, μετά και τις τελευταίες  τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, στην αξιοποίηση των όποιων διαθέσιμων ωρών για ενισχυτική διδασκαλία, που φέτος την κρίνουμε απαραίτητη και ιδιαιτέρως χρήσιμη για τους/τις μαθητές/τριές μας προς κάλυψη τυχόν μαθησιακών κενών, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων κατά το προηγούμενο Σχ. Έτος.

Τέλος, σας υπενθυμίζω ότι το e-mail επικοινωνίας με το σχολείο είναι το: 16oevosmou@gmail.com

Παρακαλείσθε να χρησιμοποιείται αυτό το mail προς αποσυμφόρηση του υπηρεσιακού μας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 146160Συνολικές αναγνώσεις:
  • 46Αναγνώσεις σήμερα:
  • 59Αναγνώσεις χτες:
  • 290Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 779Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84891Συνολικοί επισκέπτες:
  • 23Επισκέπτες σήμερα:
  • 26Επισκέπτες χτες:
  • 173Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: