Αρχική » ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ » ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ » Εκπαιδευτική επίσκεψη

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Γ? τάξης του σχολειου μας επισκέφτηκαν τη Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 το  Ολυμπιακό μουσείο  Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά  συμμετείχαν σε δύο  εκπαιδευτικά  πρόγραμματα.

Το πρώτο προγράμμα: ??Τα αγωνίσματα του στίβου ? Σύνθετα & Ομαδικά??: Η ανάγκη κινητικής δράσης των παιδιών ως διαδικασία κατάκτησης της γνώσης, οδήγησε στη δημιουργία ενός πλήρως προσομοιωμένου χώρου στίβου. Στόχος του  εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η άμεση σωματική εμπλοκή των παιδιών σε μια σειρά διαφορετικών δραστηριοτήτων, ώστε να αντιληφθούν τη λειτουργία του σώματός τους κατά την άσκηση.  Χωρισμένοι οι μαθητές σε ομάδες, ??συναγωνίζονται?? τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.
Σε 3 κουλουάρ μήκους 35 μέτρων, ένα σκάμμα 5 μέτρων για άλμα εις μήκος, στρώμα για άλμα εις ύψος, πεδίο ρίψεων σφαίρας, αλλά και μηχανήματα μετρήσεων των σωματομετρικών χαρακτηριστικών, δημιούσγησαν ένα περιβάλλον ανακάλυψης και μάθησης, γύρω από κεντρικές έννοιες του αθλητισμού.

Το δεύτερο προγράμμα: ??Το πένταθλο του Ολυμπιακού Μουσείου??: Ολυμπιακά αγωνίσματα στην αρχαιότητα και σήμερα.  Ποιος τελικά ξεκίνησε τους αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία; Ήταν ο Ηρακλής; Στο Ολυμπιακό Μουσείο οι μαθητές και οι μαθήτριες  ανακάλυψαν αθλήματα που εξασκούσαν οι Έλληνες στην αρχαιότητα και τα σύγκριναν με τα σύγχρονα. Ερευνώντας τα τεκμήρια της έκθεσης οι μικροί μαθητές /τριες  έλυσαν γρίφους,  κατασκεύασαν αγγεία, έριξαν ακόντιο, διασκέδασαν και  έμαθαν παίζοντας μέσα στο μουσείο.

Τέλος γνώρισαν αθλητές που επηρέασαν την ιστορία του αθλητισμού, μετάλλια και στολές, αφίσες και δάδες και τις μεγάλες στιγμές της Ολυμπιακής ιστορίας μέσα από την μόνιμη έκθεση του μουσείου.

 

 

img1814

img1842

img1848

img1807

 

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 145905Συνολικές αναγνώσεις:
  • 0Αναγνώσεις σήμερα:
  • 35Αναγνώσεις χτες:
  • 247Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 524Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84746Συνολικοί επισκέπτες:
  • 0Επισκέπτες σήμερα:
  • 28Επισκέπτες χτες:
  • 151Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: