Αρχική » Ανακοινώσεις του σχολείου » Δράσεις κατά της Βίας

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δράσεις κατά της Βίας

Στις 6.3.2018 πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου μας υλοποίησαν δράσεις προς ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας για φαινόμενα κοινωνικής βίας και εκφοβισμού. Οι δράσεις αφορούσαν αναγνώσεις ιστοριών και περιστατικών που διαπιστώνεται άσκηση βίας, συζήτηση και αναζήτηση τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισης, δραματοποιήσεις, δημιουργική γραφή ποιημάτων-κειμένων, δημιουργία τραγουδιού, κατασκευή αφισών, προβολή ταινιών.

Καμιά μορφή βίας, όπου και όποτε αυτή εμφανίζεται, δεν είναι αποδεκτή’ ήταν το μήνυμα που δόθηκε από το σχολείο μας και η Αγάπη και Ελπίδα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά είναι οι κοινοί γνώμονες και αξίες που καθοδηγούν την πορεία μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα παιδιά της Δ τάξης, μας πήραν μαζί τους σε ένα ονειρεμένο ταξίδι στο «Νησί των Συναισθημάτων» που σιγά σιγά βυθίζεται. Ένα νησί, που όλοι το εγκαταλείπουν, καθώς το τέλος πλησιάζει.Μόνο η ΑΓΑΠΗ, αρνείται να το αφήσει και κινδυνεύει να χαθεί μαζί του. Κανείς δε δέχεται να τη βοηθήσει από τους παλιούς «φίλους» της, ούτε η θλίψη, ούτε η ευτυχία ούτε η αλαζονεία , ούτε καν ο πλούτος. Η ΑΓΑΠΗ βυθίζεται στη θάλασσα της αχαριστίας, ώσπου μπροστά της εμφανίζεται ο γερο – Χρόνος. Την παίρνει μαζί του και συνεχίζουν το αέναο ταξίδι της ζωής. Γιατί ο Χρόνος είναι αυτός που κρατάει την ΑΓΑΠΗ ζωντανή και δεν την αφήνει να χαθεί στης θάλασσας τα βάθη.

  • jquery carousel
slider by WOWSlider.com v8.5

Στο τέλος τραγούδησαν το τραγούδι που έγραψαν: ‘ ‘Εγινα εσύ κι έγινες εγώ’

 

Οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης έγραψαν και μελοποίησαν με τη βοήθεια του μουσικού μας κ. Κούγκα Νικόλαου ένα τραγούδι κατά της Βίας.

  • http://wowslider.net/
slider by WOWSlider.com v8.5

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από τους/τις μαθητές/ριες της Δ’ τάξης όπου μας έδωσαν το χαρούμενο μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα με το τραγούδι ‘ Μήλα γύρω…..’

  • wowslider.net
slider by WOWSlider.com v8.5

Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες, πέραν των εκπαιδευτικών των τάξεων, και στους/στις εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για την πολύτιμη βοήθειά τους: το μουσικό μας κ. Κούγκα Νικόλαο, την εικαστικό μας κ. Χαντζή Ελένη, την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης κ. Καραστερίου Πασχαλίνα, την κ. Καρανικόλα Αθανασία Ε.Β.Π.

Οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης υλοποίησαν μια σειρά δράσεων που περιελάμβανε παιχνίδι ρόλων, αναγνώσεις, δραματοποιήσεις και κατασκευή αφισών που στόχο είχαν στο σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ανάπτυξη ενσυναίσθησης.

Για τις δράσεις πατήστε : ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Οι μαθητές/τριες της Ε’ & Στ’ παρακολούθησαν, πέραν των άλλων, και την ταινία ‘ Το θαύμα’. Ακολούθησε συζήτηση και διάλογος για το θέμα του σεβασμού της διαφορετικότητας, της άρσης και αποφυγής των προκαταλήψεων και την ανάπτυξη ενσυναίσθησης.

Η ταινία είναι συγκλονιστική και μπορεί να γίνει απολύτως κατανοητή μόνο σε ανθρώπους που έχουν γνωρίσει αληθινά την ζωή. Δεν είναι μόνο η έννοια της διαφορετικότητας (παραμορφωμένο παιδάκι) που θέλει να τονίσει το έργο, αλλά και οι αντοχές, τα ψυχικά αποθέματα και οι θυσίες της οικογένειας (γονείς/αδερφή) που, μέσω του καθημερινού πόνου και των τεραστίων εμποδίων και προβλημάτων, καταφέρνει εντούτοις να γίνει πιο δυνατή και πιο δεμένη.

Οι μαθητές/τριες της Β’ Τάξης ανέγνωσαν το ‘ Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα’. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Ορφέας τον τελευταίο καιρό κλείνεται στο δωμάτιό του και δε μιλάει ούτε στη μαμά του. Μια παρέα αγοριών, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον ενοχλούν συνεχώς. Τον κοροϊδεύουν, τον σπρώχνουν, τον απειλούν, του τρώνε το κολατσιό, του παίρνουν το χαρτζιλίκι… Κι ο Ορφέας φοβάται. Ώσπου, μια μέρα παίρνει την απόφαση να τους αντιμετωπίσει. Άραγε θα τα καταφέρει; Τι χρειάζεται το μπλοκ ζωγραφικής του; Και τι σχέση μπορεί να έχουν ένα μυρμήγκι κι ένας ελέφαντας; Ένα βιβλίο γραμμένο με ευαισθησία και αγάπη.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος και συζήτηση και οι μαθητές/τριες δημιούργησαν το Δέντρο της Φιλίας.

Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης είδαν την ταινία το ‘Καναρινί ποδήλατο’ και συζήτησαν για θέματα κοινωνικού αποκλεισμού και προκαταλήψεων.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 145872Συνολικές αναγνώσεις:
  • 2Αναγνώσεις σήμερα:
  • 73Αναγνώσεις χτες:
  • 251Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 491Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84720Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 30Επισκέπτες χτες:
  • 152Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: