• http://wowslider.com/
1 2 3 4 5 6 κατάλογος17 8
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Category Archives: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

Αποχαιρετισμός ΣΤ΄ τάξης

Σήμερα 15 Ιουνίου 2017 , τελευταία μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς το σχολείο μας αποχαιρέτησε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης δίνοντάς τους ευχές για «καλό δρόμο» στο καινούριο ταξίδι που ξεκινάνε, αφού ολοκλήρωσαν έναν κύκλο ζωής με την αποφοίτησή τους από το δημοτικό και τώρα αρχίζουν μια νέα πορεία προς τη γνώση, την εξέλιξη και την πραγματοποίηση των στόχων της ζωής τους. Μέσα σ’ ένα συγκινητικό κλίμα με θεατρικά δρώμενα, ποιήματα, τραγούδια και χορούς οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης γιόρτασαν την τελευταία μέρα τους στο δημοτικό παίρνοντας και τα αναμνηστικά τους από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης τους αποχαιρέτησαν με το αλφαβητάρι των ευχών και τους ευχήθηκαν

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ! (περισσότερα…)

Γιορτή λήξης

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και το σχολείο μας σήμερα 13 Ιουνίου 2017 την αποχαιρέτησε με αθλητικές εκδηλώσεις στο ΔΑΚ Ευόσμου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έπαιξαν αθλητικά παιχνίδια, χόρεψαν παραδοσιακούς  και μοντέρνους χορούς, διαγωνίστηκαν σε αθλήματα. Ήταν μια όμορφη και συγκινητική γιορτή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς.

Καλό καλοκαίρι! (περισσότερα…)

Διασχολική Φιλαναγνωστική συνεργασία

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 οι «Μικροί Ταξιδιώτες» της Λέσχης Ανάγνωσης της Α΄και Β΄τάξης του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου σε συνεργασία με τα «Βιβλιολούλουδα» της Λέσχης Ανάγνωσης της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν στο θεατράκι του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, με θεατρικά δρώμενα, τα βιβλία: «Το κάτι άλλο» της Cave Kathryn, Μύθους του Αισώπου και  «Το χαρούμενο λιβάδι» της Φυλλιώς Νικολούδη. Η διασχολική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας και της δημιουργίας Λέσχης Ανάγνωσης με την παρώθηση και την υποστήριξη της Σχολικής Συμβούλου μας κας Κέκια Αιμιλίας.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων αντάλλαξαν τις ιδέες τους, διέδωσαν τα μηνύματά τους  για τη διαφορετικότητα, τραγούδησαν, ψυχαγωγήθηκαν, διασκέδασαν και βίωσαν μια αξέχαστη εμπειρία. (περισσότερα…)

Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821

Σήμερα Παρασκευή 24-3-2017 το σχολείο μας τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, της διπλής γιορτής, εθνικής και θρησκευτικής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας ξαναζωντάνεψαν στη μνήμη μας τους ένδοξους ήρωες και τα γεγονότα της κορυφαίας σελίδας στην ιστορία της πατρίδας μας, παρουσιάζοντας θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, ποιήματα, αφήγηση του χρονικού των γεγονότων και παραδοσιακούς χορούς.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Διεξαγωγή Ημερίδας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου,  διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Περιεκτική σεξουαλική αγωγή», τη Δευτέρα 20-3-2017, στις 6.30, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα σχετικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην παιδική ηλικία και την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν: η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και η Ρεβέκκα Αδάμου, Μαία, από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Υγείας. Οι παρευρισκόμενοι μέσα από σχετικές με το θέμα συζητήσεις, ιστορίες κινουμένων σχεδίων, παραμύθια, έντυπα, φυλλάδια  ενημερώθηκαν έγκυρα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να επιλύουν τις απορίες των παιδιών τους.

Χωρίς τίτλο

ηη

γφδθτρ

Χωρίς τίτλο΄λ'

Χωρίς τίτλολκήη

Σχολ. εκφοβισμός-σχολ. βία-bulling-διαδίκτυο

Η Γενική Αστυνομική   Δ/νση  Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματός μας διέθεσε τον ψυχολόγο της υπηρεσίας της, κο Καλιαμπό Απόστολο , για την ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για θέματα που τους αφορούν , το σχολικό εκφοβισμό , τη σχολική βία , το bulling και το διαδίκτυο. Έγινε μια πολύ καλή ενημέρωση και συζήτηση με τους μαθητές στα θέματα αυτά και δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα τους από κάποιο ειδικό .

DSC04726

DSC04727

DSC04730

DSC04729

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Σήμερα, 6 Μαρτίου 2017, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στο πλαίσιο της πρόληψης και της ελαχιστοποίησης του φαινομένου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης παρουσίασαν σε διασκευή «Το χαρούμενο  λιβάδι», της Φυλλιώς Νικολούδη, θέλοντας να μας μεταφέρουν το μήνυμα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Ακόμη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της βίας και μοίρασαν σε όλες τις τάξεις τον κύβο ειρηνικής επίλυσης διαφορών. 

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Χωρίς τίτλο

Γιορτή Τριών Ιεραρχών

Σήμερα 30 Ιανουαρίου 2017 το σχολείο μας τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των δασκάλων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, μας μίλησαν για τη ζωή και το έργο των τριών αυτών επιφανών αγίων και θεολόγων της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας μας. Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος  και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος με τη σοφία τους, την πίστη τους στον Θεό και την καλοσύνη τους προς τους συνανθρώπους τους αποτελούν και σήμερα φωτεινά πρότυπα για τη ζωή μας.

DSC04504

DSC04501

DSC04511

DSC04512

Χωρίς τίτλο2

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 τα παιδιά της Α’ τάξης του σχολείου μας γιόρτασαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, ποιήματα, με θερμές ευχές για τον νέο χρόνο, μέσα σε μια πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα. Μας έκαναν να συναισθανθούμε το βαθύτερο νόημα της γιορτής και μας μετέδωσαν το μήνυμα της προσφοράς και της αγάπης!

DSC04382

DSC04385

DSC04388

ηξγκηγ

DSC04468

Χωρίς τίτλο

Επέτειος εξέγερσης Πολυτεχνείου

Το σχολείο μας, σήμερα 17 Νοεμβρίου 2016, τίμησε την 43η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών, της κορυφαίας αντιδικτατορικής δράσης των νέων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης αφηγήθηκαν το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, ποιήματα  και με το σύνθημα των φοιτητών για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» τόνισαν πως ο αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία είναι πάντα επίκαιρος.

λκξ΄λ

DSC04249

DSC04256

Χωρίς τίτλο

Χωρίς τίτλο1

10o Ευόσμου Blog

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

0000150
Visit Today : 3
Visit Yesterday : 3
This Month : 45
Total Visit : 150
Hits Today : 80
Total Hits : 1766
Who's Online : 1