Αρχική » Πολιτιστικά

Αρχείο κατηγορίας Πολιτιστικά

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας στα πλαίσια του Project « Ενεργός Πολίτης», υλοποιούν δράσεις που στόχο έχουν να διαμορφώσουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές, αλλά και να αναγνωρίσουν αξίες και πανανθρώπινα ιδανικά στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και στις σχέσεις τους με την ευρύτερη κοινότητα.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές/τριές μας,  στη δράση που ονομάζεται «Πολιτικες συνταγές», μας δίνουν συνταγές για έναν καλύτερο κόσμο. (περισσότερα…)

Ποιητικό…ταξίδι στα ελληνικά νησιά

Οι μαθητές/τριες του Δ2-Δ3 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ Βουτσά Κυριακίτσα και κ Γιόντσου Ελευθερίας ταξίδεψαν μέσα από ποιήματα που έγραψαν οι ίδιοι/ες στα ελληνικά νησιά. Τα συγχαρητήρια μα; στους/στις μαθητές/τριες και στις εκπαιδευτικούς τους. (περισσότερα…)

Επιστολή των μαθητών/τριών του Στ1 για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Οι μαθητές/τριες του Στ1, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, συνέταξαν μια επιστολή προς το Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
Υπό την καθοδήγηση της κ. Ντελιάκη Όλγας και με τη συνεργασία της εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας κ Αλεξοπούλου Παναγιώτας, οι μαθητές/τριές μας γνώρισαν και κατανόησαν τη σημασία μιας επιστολής ενώ σαν ενεργοί πολίτες εξέφρασαν τα επιχειρήματά τους για το θέμα που τους αποσχολεί , λόγω και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Τα συγχαρητήριά μας στα παιδιά μας και στις εκπαιδευτικούς μας.
Ακολουθεί η επιστολή στα ελληνικά και στα αγγλικά: (περισσότερα…)

Τα Δικαιώματα ….μέσα από τα μάτια των παιδιών

Οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης γνωρίζουν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών και των ανθρώπων μέσα από συνεργατικές δράσεις.
Τα συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στις εκπαιδευτικούς τους (περισσότερα…)

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου

Οι μαθητές/τριες του Γ2 με την καθοδήγηση της κ Μαρίας Σουλτογιάννη, της μουσικού της σχολικής μας μονάδας, τραγουδούν για τη γιορτή της μητέρας.

Τα συγχαρητήρια στη μουσικό μας και στους/στις μαθητές/τριές μας.

Δράση για τον σχολικό εκφοβισμό

Μια δράση για το σχολικό εκφοβισμό μας παρουσιάζουν οι μαθητές/τριες του Δ1 και της Γ’ τάξης: (περισσότερα…)

Καλλιτεχνικές διαδρομές

Οι μαθητές/τριες της Ε’ & Στ’ τάξης με την καθοδήγηση και τις οδηγίες της κ Μπαρουτέ Άννας των Εικαστικών σας παρουσιάζουν τα υπέροχα ημερολόγια που δημιούργησαν δουλεύοντας ομαδικά.
Τα συγχαρητήριά μας στους/στις μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Αγαπητοί γονείς & Κηδεμόνες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία, αλλά και βάσει του σχεδιαμού μας για την υλοποίηση δράσεων με στόχο το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την καταπολέμηση του ρατσισμού, την ανθρώπινη αλληλεγγύη. σας αποστέλλουμε το παρακάτω υλικό το οποίο δύναται να χρησιμοποιηθεί από τους/τις εκπαιδευτικούς σας με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής μας κοινότητας στα παραπάνω κοινωνικά ζητήματα. (περισσότερα…)

Η Θεατρική Παράσταση ‘ Το Μεγάλο μας Τσίρκο’

Παρακολουθήστε την παράσταση ‘Το Μεγάλο μας Τσίρκο’ που ανέβασαν οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης. (περισσότερα…)

Αποτελέσματα έρευνας για το διαδίκτυο

Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για τη χρήση του διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε στη σχολική μας μονάδα. (περισσότερα…)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 150186Συνολικές αναγνώσεις:
  • 3Αναγνώσεις σήμερα:
  • 14Αναγνώσεις χτες:
  • 102Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 778Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 87746Συνολικοί επισκέπτες:
  • 3Επισκέπτες σήμερα:
  • 12Επισκέπτες χτες:
  • 82Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: