Αρχική » ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Αρχείο κατηγορίας ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Κυκλοφοριακή Αγωγή

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-ήτριες του σχολείου μας πήραν μέρος στο  πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου …. γιατί η Κυκλοφοριακή Αγωγή είναι ζήτημα Παιδείας!

       

       

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 – 2025

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2024 – 2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά εγγραφής μπορείτε να δείτε στο παρακάτω αρχείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Πρόγραμμα αγωγής υγείας

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης έμαθαν να αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα δίνοντας σημαντικές πρώτες βοήθειες

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης παρακολούθησαν, με μεγάλο ενδιαφέρον, την αφήγηση τριών παραμυθιών από την παραμυθού, κυρία Ανθή Θάνου, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

    

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ως τα Χριστούγεννα – Από την κα Δέσποινα Βαβούρα

Αγαπητοί μου μαθητές, σας ετοίμασα ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ως τα Χριστούγεννα με διασκεδαστικές δραστηριότητες (για να ανοίξει πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο)

Κάθε μέρα θα ανοίγει και ένα παράθυρο όπου θα βρείτε βίντεο, τραγούδια, παζλ, κατασκευή, συνταγή και έθιμα των Γάλλων για τα Χριστούγεννα. Ελπίζω να σας αρέσει!

Joyeux Noël

Madame Betty

 

https://calendar.myadvent.net/?id=v0ufwqwsszm3q55zi920ennlk73v1xjq

Κόκκινη κλωστή δεμένη …

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β΄ τάξης περπάτησαν στα μονοπάτια των παραμυθιών. Ακολουθώντας τους ήρωες έκαναν ένα ονειρικό ταξίδι σε άγνωστους και φανταστικούς κόσμους αναγνωρίζοντας στάσεις, συμπεριφορές και αξίες μέσα από έναν εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας.

 

“Λευκό μου σεντονάκι… “

Η λάμπα άναψε πίσω από τη σκηνή με την παράγκα και το σεράι στην τάξη του Γ2 κι ο Στέλιος, ο μικρός καραγκιοζοπαίχτης, με βοηθούς τους συμμαθητές του Ηλία και Νικόλα ανέλαβαν δράση! Μπροστά στα μάτια των συμμαθητών τους αλλά και των μαθητών της Α2 τάξης ζωντάνεψε η παράσταση “Ο Καραγκιόζης δάσκαλος”.

Μια παράσταση με πετυχημένο χιούμορ, με αυθεντικές χαρακτηριστικές ατάκες του Καραγκιόζη αλλά κυρίως με έξυπνους αυτοσχεδιασμούς και διαδραστικό χαρακτήρα! Δίκαια χειροκροτήθηκε από τα παιδιά που διασκέδασαν στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής και γνώρισαν την ιστορία αυτού του θεατρικού θεάματος με τον καλύτερο τρόπο! 

               

 

 

Συλλογή τροφίμων για τις οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το σχολείο μας στην προσπάθειά του να βοηθήσει τις ημέρες των Χριστουγέννων τις 200 οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου από σήμερα και έως τις 10 Δεκεμβρίου συλλέγει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής.

Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο που ακολουθεί.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου , η οργάνωση «ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση» με τους εθελοντές της θα πραγματοποιήσει δράση εκπαίδευσης παιδιών ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Λειτουργία ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Ανακοινώνεται η λειτουργία των Ομίλων Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (Καραολή & Δημητρίου 26, Εύοσμος – τηλ.2310703788) για το σχολικό έτος 2023-24.

Καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στους Ομίλους, είναι η Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, 11:59 μ.μ.

Δείτε το παρακάτω έγγραφο

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 146120Συνολικές αναγνώσεις:
  • 6Αναγνώσεις σήμερα:
  • 59Αναγνώσεις χτες:
  • 250Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 739Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84874Συνολικοί επισκέπτες:
  • 6Επισκέπτες σήμερα:
  • 26Επισκέπτες χτες:
  • 156Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: