• jquery slider
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Category Archives: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Ψηφιακή αφίσα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι μαθητές/τριες του Δ1 στο μάθημα των αγγλικών με την κ Δαραμήλα Σοφία δημιουργησαν μια ψηφιακή αφίσα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Τα συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες μας και στην εκπαιδευτικό μας. Συνεχίστε για δέιτε την αφίσα (περισσότερα…)

Καλλιτεχνικές διαδρομές

Οι μαθητές/τριες της Ε’ & Στ’ τάξης με την καθοδήγηση και τις οδηγίες της κ Μπαρουτέ Άννας των Εικαστικών σας παρουσιάζουν τα υπέροχα ημερολόγια που δημιούργησαν δουλεύοντας ομαδικά.
Τα συγχαρητήριά μας στους/στις μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας

Νόστιμες συνταγές για …γλωσσικές ασκήσεις

Με αφορμή την Ενότητα της Γλώσσας “Μικρομαγειρέματα” , οι μαθητές/τριες του Γ1 τμήματος μεταμορφώθηκαν σε μικρούς ζαχαροπλάστες!!
Κάνοντας εξάσκηση τις εγκλίσεις των ρημάτων τις οποίες έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα (Οριστική και Προστακτική) , μας προτείνουν νόστιμες και λαχταριστές συνταγές!!ΤΗΛΕ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Στα πλαίσια της διεξαγωγής της ενότητας της γλώσσας “Βιβλία -βιβλιοθήκες”  οι μαθητές της Ε’ τάξης έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία:Μια  τηλε-συνέντευξη από μια βιβλιοθηκονόμο και μια τηλε-ξενάγηση στη βιβλιοθήκη της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της πόλης μας.Με ερωτήσεις που είχαν συντάξει και προετοιμάσει από πριν και απηύθυναν στη βιβλιοθηκονόμο, απαντήθηκαν ποικίλα ερωτήματα και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της βιβλιοθήκης, επεξηγήσεις για  τον τρόπο και τον κανονισμό της λειτουργίας και δανεισμού των βιβλιων της, ενημέρωση για τις εκθέσεις που φιλοξενεί, το αναγνωστήριο και πληροφόρηση σχετικά με το επάγγελμα μιας βιβλιοθηκονόμου.

Μερικά από τα ερωτήματα που απηύθυναν οι μαθητές/τριες ήταν : (περισσότερα…)

Δημιουργικές εργασίες από τη Γ’ τάξη

Με αφορμή τον τρωικό πόλεμο, στο μάθημα της Ιστορίας, οι μαθητές/τριες του Γ1 ασχολήθηκαν διεξοδικά και διαθεματικά με την πρωτότυπη ασπίδα του Αχιλλέα, την οποία, ο Ήφαιστος, που την κατασκεύασε, τη χώρισε σε δύο πολιτείες: την ειρηνική και την πολεμική.

Σκοπός του ήταν να προσελκύσει τους ανθρώπους στην ομορφιά της ειρήνης. (περισσότερα…)

Ευχές μέσα από WordArt

Οι μαθητές/τριες του Δ1, στο μάθημα των αγγλικών με την κ Δαραμήλα Σοφία, σας στέλνουν τις ευχές τους για το 2021 μέσα από το WordArt

Πατήστε εδώ για να δείτε τις ευχές των παιδιών μας

«Χριστουγεννιάτικα φωτεινά αστέρια» ,ένα περιοδικό από την Ε τάξη

Τα πεμπτάκια του σχολείου σας παρουσιάζουμε  το χριστουγεννιάτικο περιοδικό μας! Με πολλή έμπνευση, κέφι και δημιουργική διάθεση κατεβάσαμε ιδέες και σκαρώσαμε το χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα διώχνοντας την πλήξη της μονοτονίας στον καιρό της πανδημίας. (περισσότερα…)

Αντιμετώπιση προβλημάτων ήχου σε τηλεδιάσκεψη Webex

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ www.esos.gr

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ήχο κατά τη σύνδεση σας σε τηλεδιάσκεψη Webex, δείτε κάποιες από τις πιθανές αιτίες και τον αντίστοιχο τρόπο επίλυσης του προβλήματος.

Αρχικά, ελέγχετε αν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα ήχου στην πλατφόρμα του webex μέσω της σελίδας https://status.webex.com/service/status?lang=en_US. Αν αυτό δεν ισχύει προχωρήστε στον έλεγχο της ταχύτητας της σύνδεσης σας. Σχετικές οδηγίες θα βρείτε στο άρθρο https://blogs.sch.gr/news/archives/617 

Άλλα προβλήματα ήχου

Πρόβλημα με certificate (πιστοποιητικό) με αναδυόμενο παράθυρο παρόμοιο με την παρακάτω εικόνα.


Το πρόβλημα οφείλεται σε λανθασμένη ημερομηνία/ώρα στην συσκευή (υπολογιστής, tablet, ή κινητό) που χρησιμοποιείτε. Ρυθμίστε τη συσκευή σας στην σωστή τρέχουσα ώρα.

 

Πρόβλημα στον ήχο, ο ήχος με διακοπές (σαν ρομπότ) και με θόρυβο. Η λύση είναι, ενώ βρίσκεστε ήδη συνδεδεμένος/η στο ηλεκτρονικό δωμάτιο, πατήστε στο κάτω μέρος της οθόνεης, δίπλα από το Unmute το βελάκι, και στη συνέχεια το Settings.


Στη συνέχεια στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, στην καρτέλα “Speaker and microphone” απο-επιλέξτε τις επιλογές που φαίνονται στην ακόλουθη εικόνα.

Τέλος κλείστε το παράθυρο αυτό.

Ο ήχος θα έχει διορθωθεί.

(περισσότερα…)

Έναρξη σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τα τμήματα Ε1 & Ε2

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη, από την επόμενη ημέρα αναστολής λειτουργίας των τμημάτων Ε1 & Ε2, ξεκινήσει η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών μας που βρίσκονται σε καραντίνα.

Από την πλευρά μου να συγχαρώ τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και υπεύθυνων των παραπάνω τμημάτων για την αμεσότητα την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής

Υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις σχετικές με τη Θεματική Ενότητα “Κυκλοφοριακή Αγωγή και Ασφάλεια’ από τη σχολική μας μονάδα. (περισσότερα…)

BLOG 16ου ΕΥΟΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 89769Συνολικές αναγνώσεις:
  • 42Αναγνώσεις σήμερα:
  • 70Αναγνώσεις χτες:
  • 461Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 298Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 49163Συνολικοί επισκέπτες:
  • 29Επισκέπτες σήμερα:
  • 38Επισκέπτες χτες:
  • 280Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: