Αρχική » Προγράμματα 2018-19

Αρχείο κατηγορίας Προγράμματα 2018-19

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Αποτελέσματα έρευνας για το διαδίκτυο

Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για τη χρήση του διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε στη σχολική μας μονάδα. (περισσότερα…)

Αθλούμαι-Συμμετέχω- Εκφράζομαι

Οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης επισκέφθηκαν το Καυτατζόγλειο Στάδιο και πήραν μέρος στις αθλητικές δράσεις (περισσότερα…)

Isotis- Προάγοντας την κοινωνική ενσυναίσθηση

Isotis: ένα πρόγραμμα που εκπαιδεύει και ευαισθητοποιεί (περισσότερα…)

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Οι μαθητές/τριες του Ε1 με τον εκπαιδευτικό τους κ Παπασπύρου Βασίλειο , στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου δημιούργησαν τα δικά τους βιβλία.

Δουλεύοντας σε ομάδες, επέλεξαν το θέμα της ιστορίας τους και μέσα από ζωγραφιές, κείμενα, αφηγήσεις και ποιήματα δημιούργησαν τα δικά τους παραμύθια.

Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές μας και στον εκπαιδευτικό της τάξης για αυτή τους τη δράση. (περισσότερα…)

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που οργανώθηκε από μαθητές/τριες του σχολείου μας με τη συμβολή των εκπαιδευτικών τους. (περισσότερα…)

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ιsotis

 

Το  σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ΙSOTIS.

Το ISOTIS είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και περιλαμβάνει 17 πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα από 11 χώρες.

Ο κωδικός τίτλος του προγράμματος ISOTIS βασίζεται στην ελληνική λέξη «ισότης» (ισότητα, ομαλότητα, δικαιοσύνη, ισοτιμία). Σε συμφωνία με τον ελληνικό όρο, το ISOTIS βασίζεται στο δυναμικό και τις δυνατότητες των πολιτισμικά και γλωσσικά διαφορετικών οικογενειών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφράσουν οι ίδιοι τις απόψεις και την εμπειρία τους σχετικά με την προσαρμογή τους στα προσχολικά εκπαιδευτικά συστήματα και τις κοινωνικές υπηρεσίες υποστήριξης. Ο κεντρικός στόχος του ερευνητικού προγράμματος είναι η καταπολέμηση των ανισοτήτων και η ενίσχυση της ένταξης. (περισσότερα…)

Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία -Δράση του σχολείου μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις της σχολικής μας μονάδας για την Παγκόσμια Ημέρα.

Μέσα από τις δράσεις οι μαθητές/τριες του σχολείου μας κατανόησαν τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, αναπτύσσοντας και καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση αλλά και το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για ένταξή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής.

Ο Διευθυντής του σχολείου συγχαίρει όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και ιδιαίτερα την κ Καραστερίου Πασχαλίνα, εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης, η οποία ανέλαβε το σχεδιασμό και οργάνωση των δράσεων, για τη επιτυχία αυτής της εκπαιδευτικής ημέρας.

Για το πρόγραμμα της ημέρας αυτής πατήστε εδώ

 • DSC06801
 • DSC06823
 • DSC06852
 • bootstrap slideshow
css slideshow by WOWSlider.com v8.8

Δράση του σχολείου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά κυρίως την αλλαγή στάσεων, συμπεριφορών και πρακτικών στο ζήτημα της αναπηρίας, θεωρώντας την τελευταία ως κοινωνική κατασκευή.

Για μια κριτική θεώρηση του ζητήματος της αναπηρίας σας προτείνουμε την ανάγνωση κάποιων άρθρων, που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδας μας (βλ. εδώ)

Στις 3 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας θα συμμετέχουν σε δράσεις για τους παραπάνω λόγους.

Το συντονισμό, οργάνωση, σχεδιασμό των δράσεων έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης κ Καραστερίου Πασχαλίνα, την οποία και συγχαίρουμε για το έργο της.

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης ημέρας έχει ως εξής: (περισσότερα…)

Συνεργασία του σχολείου μας με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά η συνεργασία μας με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 29.10.2018 θα επισκεφθούν το σχολείο μας φοιτητές/τριες του Τμήματος για παρακολούθηση διδασκαλιών, ενώ σε επόμενο βήμα θα κάνουν τις δειγματικές τους διδασκαλίες στα τμήματα που παρακολουθούν.

Καλωσορίζουμε τους/τις φοιτητές/τριες και αυριανούς συναδέλφους μας ευχόμενοι μια εποικοδομητική, για όλους μας, συνεργασία.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής της σχολικής

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Ε’ τάξης

Οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης επισκέφθηκαν ένα κτήμα στο στρατόπεδο του Καρατάσου τη Δευτέρα 08.10.2018.

Γνώρισαν από κοντά τα μυστικά της καλλιέργειας ενός κήπου λαχανικών και ασχολήθηκαν με τη φύτευση και προστασία και καλλιέργειά τους.

 • 20181008_095213
 • 20181008_095759
 • 20181008_095830
 • 20181008_123431
 • css slideshow
carousel jquery by WOWSlider.com v8.8

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 147542Συνολικές αναγνώσεις:
 • 20Αναγνώσεις σήμερα:
 • 10Αναγνώσεις χτες:
 • 287Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 711Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 86011Συνολικοί επισκέπτες:
 • 16Επισκέπτες σήμερα:
 • 7Επισκέπτες χτες:
 • 223Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 1Επισκέπτες αυτή την στιγμή: