Αρχική » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αρχείο κατηγορίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Μαθήματα Αυτογνωσίας, Ενσυναίσθησης και Δημιουργίας

Οι μαθητές/τριες του Δ2 στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TEAMI, στο οποίο συμμετέχει η σχολική μας μονάδα, υλοποίησαν δράσεις, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους κ Λιόλιου Ελένης αλλά και της κ Χριστοδουλίδου εκπαιδευτικού πληροφορικής, με στόχο την αναγνώριση των συναισθημάτων , την καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της αυτογνωσίας.

Μέσα από διαθεματικές προσεγγίσεις υλοποίησαν τις παρακάτω στοχευμένες δράσεις: (περισσότερα…)

Ενδιαφέρομαι- Νοιάζομαι- Δρω

Οι μαθητές/τριες του Δ1, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΑΜΙ, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους κ. Γιαννοπούλου Παρασκευής, υλοποίησαν δραστηριότητες που προάγουν τον συναισθηματικό κόσμο τους, την αναγνώριση και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους, τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση στον συνάνθρωπο. (περισσότερα…)

Αναγνωρίζω- Εκφράζω- Διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου_Προτείνω

Οι μαθητές/τριες του Γ1 με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ Κόγκου Κατερίνας υλοποίησαν σειρά δράσεων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΑΜΙ (περισσότερα…)

Θεματική εβδομάδα για το “σχολικό” εκφοβισμό

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Με αφορμή την καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως  Πανελλήνιας  Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, η σχολική μας μονάδα προχωρεί στην ανάπτυξη δράσεων που βασικότερο στόχο έχει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της ενσυναίσθησης αλλά και της κριτικής προσέγγισης ζητημάτων που απασχολούν τη σχολική, και όχι μόνο, κοινότητα. (περισσότερα…)

Συμμετοχή της σχολικής μας μονάδας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Τ.Ε.Α.Μ.Ι

Η σχολική μας μονάδα συμμετέχει ενεργά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα T.Ε.Α.Μ.Ι. όπου εταίρος είναι η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2021 και ολοκληρώνεται στα τέλη του 2023.

Την Παρασκευή 03.02.2023 και 10.02.2023 και το Σάββατο 11.02.2023 (περισσότερα…)

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μετά και την ολοκλήρωση της Θεματικής εβδομάδας, το χρονικό διάστημα 05-09.12.2022, για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σας παρουσιάζουμε τις δράσεις μας μέσα από εικόνες και Video, των μαθητών/τριών μας και των εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής και ευρύτερης κονότητας. (περισσότερα…)

Επίσκεψη της Α’ & Β΄’ τάξης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Οι μαθητές/τριες της Α’ & Β’ τάξης επισκέφθηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις 28.11.2022 και 30.11.2022 αντίστοιχα.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τις υποδομές του αγροκτήματος, (περισσότερα…)

Στα μονοπάτια της μυθολογίας

Οι μαθητές της Γ2΄ τάξης, έκαναν ένα όμορφο ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα και γνώρισαν τις αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για τους δώδεκα Θεούς για τις συνήθειες , τη λατρεία,  τα χαρακτηριστικά και τα σύμβολά τους και  τους… «τοποθέτησαν» στον τόπο της κατοικίας τους τον Όλυμπο. (περισσότερα…)

Μαθαίνω να τρέφομαι υγιεινά

Αγαπημένο θέμα των παιδιών η διατροφή, αλλά και πρώτη θεματική στο μάθημα των Εργαστηρίων της Δ’ τάξης για φέτος.
Έτσι λοιπόν,  επιστέγασμα της μελέτης του θέματος της υγιεινής διατροφής ήταν η πρόσκληση μιας διατροφολόγου στο σχολείο μας. Η διατροφολόγος κυρία Στέλλα Σαρηπαναγιώτου  ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας.

(περισσότερα…)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας στα πλαίσια του Project « Ενεργός Πολίτης», υλοποιούν δράσεις που στόχο έχουν να διαμορφώσουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές, αλλά και να αναγνωρίσουν αξίες και πανανθρώπινα ιδανικά στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και στις σχέσεις τους με την ευρύτερη κοινότητα.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές/τριές μας,  στη δράση που ονομάζεται «Πολιτικες συνταγές», μας δίνουν συνταγές για έναν καλύτερο κόσμο. (περισσότερα…)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 146121Συνολικές αναγνώσεις:
  • 7Αναγνώσεις σήμερα:
  • 59Αναγνώσεις χτες:
  • 251Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 740Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84874Συνολικοί επισκέπτες:
  • 6Επισκέπτες σήμερα:
  • 26Επισκέπτες χτες:
  • 156Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: