• jquery slider
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Category Archives: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Καλλιτεχνικές διαδρομές

Οι μαθητές/τριες της Ε’ & Στ’ τάξης με την καθοδήγηση και τις οδηγίες της κ Μπαρουτέ Άννας των Εικαστικών σας παρουσιάζουν τα υπέροχα ημερολόγια που δημιούργησαν δουλεύοντας ομαδικά.
Τα συγχαρητήριά μας στους/στις μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας

Νόστιμες συνταγές για …γλωσσικές ασκήσεις

Με αφορμή την Ενότητα της Γλώσσας “Μικρομαγειρέματα” , οι μαθητές/τριες του Γ1 τμήματος μεταμορφώθηκαν σε μικρούς ζαχαροπλάστες!!
Κάνοντας εξάσκηση τις εγκλίσεις των ρημάτων τις οποίες έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα (Οριστική και Προστακτική) , μας προτείνουν νόστιμες και λαχταριστές συνταγές!!ΤΗΛΕ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Στα πλαίσια της διεξαγωγής της ενότητας της γλώσσας “Βιβλία -βιβλιοθήκες”  οι μαθητές της Ε’ τάξης έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία:Μια  τηλε-συνέντευξη από μια βιβλιοθηκονόμο και μια τηλε-ξενάγηση στη βιβλιοθήκη της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της πόλης μας.Με ερωτήσεις που είχαν συντάξει και προετοιμάσει από πριν και απηύθυναν στη βιβλιοθηκονόμο, απαντήθηκαν ποικίλα ερωτήματα και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της βιβλιοθήκης, επεξηγήσεις για  τον τρόπο και τον κανονισμό της λειτουργίας και δανεισμού των βιβλιων της, ενημέρωση για τις εκθέσεις που φιλοξενεί, το αναγνωστήριο και πληροφόρηση σχετικά με το επάγγελμα μιας βιβλιοθηκονόμου.

Μερικά από τα ερωτήματα που απηύθυναν οι μαθητές/τριες ήταν : (περισσότερα…)

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Το σχολείο μας , με την καθοδήγηση και το συντονισμό της εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης κ Τσιγγούρ Σέβης και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ Αμοιρίδη Ν. και Βεργιανέλο Θ., υλοποίησε μια σειρά δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, σηματοδοτώντας την αξία της ανεξάρτητης, ασφαλούς και άνετης περιήγησης του ατόμου με οπτική αναπηρία σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

 • IMG_20201014_104227
 • IMG_20201015_085721
 • IMG_20201015_092215_738
 • IMG_20201015_093508
 • IMG_20201016_101524_762
 • slideshow javascript
 • IMG_20201016_102518
bootstrap carousel by WOWSlider.com v8.8

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους. (περισσότερα…)

Δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας

Σας παρουσιάζουμε τις δράσεις της σχολικής μας μονάδας για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού.

Συνειδητά προχωρήσαμε σε μια ποικιλία δράσεων κατά της Βίας και του εκφοβισμού, από όπου κι αν προέρχονται.

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε κάθε τάξη που αναδεικνύουν τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης της κριτικής σκέψης.

Πιο συγκεκριμένα: (περισσότερα…)

Recyclable robots

Με αφορμή την ενότητα 5 ”Ανακύκλωση” στο βιβλίο της Ε΄ τάξης στο μάθημα των Αγγλικών,οι μαθητές του τμήματος Ε1 χωρίστηκαν σε ομάδες των 4 ή 5 παιδιών. Στόχος τους ήταν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία μάθανε στα Αγγλικά. (περισσότερα…)

Υγιεινή διατροφή

Οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης με αφορμή το Γλωσσικό μάθημα με θέμα την «Ελιά» και τη διατροφική της αξία, είχαν μια πρωτότυπη ιδέα. Μετέτρεψαν την τάξη σε μεσογειακό εστιατόριο, όπου το μενού είχε εδέσματα με βασικό συστατικό το λάδι και τις ελιές. (περισσότερα…)

Του χρόνου τα γυρίσματα

Ένα εκπαιδευτικό διαθεματικό πρόγραμμα διδασκαλίας πραγματοποιήθηκε από την Α’ τάξη σε συνεργασία με φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (περισσότερα…)

Κυκλοφοριακή Αγωγή & Οδική Ασφάλεια

Την Πέμπτη 07.11.2019, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των μαθητών/τριών μας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής από επιμορφωτική ομάδας της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας για την ΠρόληψηΑντιμετώπιση και Διαχείριση Κρίσεων και Έκτακτων Αναγκών. (περισσότερα…)

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό Bebras

Το σχολείο μας συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής σκέψης Bebras. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα  πιλοτικά το σχολικό έτος 2018-2019 και για την φετινή σχολική χρονιά έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18/11 έως 29/11/2019. (περισσότερα…)

BLOG 16ου ΕΥΟΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 89769Συνολικές αναγνώσεις:
 • 42Αναγνώσεις σήμερα:
 • 70Αναγνώσεις χτες:
 • 461Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 298Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 49163Συνολικοί επισκέπτες:
 • 29Επισκέπτες σήμερα:
 • 38Επισκέπτες χτες:
 • 280Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: