• jquery slider
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » Νέα- Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Category Archives: Νέα- Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Προσωρινή παύση σίτισης όλων των σχολείων

Σας κοινοποιούμε το μήνυμα που λάβαμε από το Συντονιστή γευμάτων της Δ/νσης ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης,
προς ενημέρωσή σας:

“Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΟΠΕΚΑ σας ενημερώνουμε ότι:
Από Δευτέρα 1-3-21 και για άγνωστο χρονικό διάστημα σταματά η σίτιση όλων των σχολείων λόγω κωλύματος του καινούριου διαγωνισμού 14/2020 στο Ελεγκτικό Συνέδριο.”

Παρακαλείσθε μέχρι νεοτέρας να φροντίσετε για τη σίτιση των παιδιών σας, όταν λειτουργήσει η σχολική μας μονάδα.

Με εκτίμηση
Κ. Βασιλειάδης

Ενημέρωση για πρόληψη, προαγωγή και διασφάλιση ψυχικής υγείας μαθητών/τριών

Σας κοινοποιούμε την επιστολή της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου καθώς και το ενημερωτικό πρόγραμμα:

Κάθε Σάββατο  στις 4 μμ για όλο τον μήνα Μάρτιο ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Προστασίας- ΚΕΠ και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση οργανώνει τον 1ο διαδικτυακό ενημερωτικό κύκλο για παιδιά, τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε

από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube

https://m.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA

 Στόχος αυτής της  πρωτοβουλίας είναι η  ιατρική ενημέρωση των γονέων, των κηδεμόνων ακόμη και των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη, στην προαγωγή και στην διασφάλιση της υγείας και της ψυχικής υγείας των μαθητών.  (περισσότερα…)

Ανακοίνωση Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Σας κοινοποιύμε ανακοίνωση του Δήμου. Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα έχετε ενημερωθεί και με ηλεκτρονικό μας μήνυμα:

Αγαπητοί  Γονείς

Ως Συντονιστής της Επιτροπής Εκτελεστικής Οργάνωσης για την Διαχείριση του Κορονοΐού στο Δήμο μας,  σας ενημερώνω ότι αύριο Δευτέρα 22.2.2021 από τις 10 το πρωί έως τις 3.00μμ κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, θα βρίσκεται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής       ( οδός Πεύκων 25)  προκειμένου να διενεργήσει ΔΩΡΕΑΝ RAPID– ΤΕSΤ στους πολίτες.

Σας παρακαλούμε πολύ να συμβάλετε στην μετάδοση της πληροφορίας  

προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 

ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ 

«ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ» 

Με εκτίμηση

Ταξίδης Χρήστος

                                          Συντονιστής Επιτροπής & Πρόεδρος Σχολικής

Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 17.02.2021

Σας προωθούμε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και αφορά την λειτουργία των παιδικών σταθμών και σχολείων την Τετάρτη 17/2/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ανοίγουν την Τετάρτη 17.02.21 όλα τα σχολεία στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Kανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 17.02.21 τα σχολεία στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Οι ειδικοί επανεκτίμησαν την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και έκριναν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να υποχωρεί και η θερμοκρασία έχει βελτιωθεί αισθητά, παρά τις αρχικές αντίθετες προβλέψεις , την ώρα που τα συνεργεία του Δήμου επενέβησαν όπου χρειάστηκε για τον καθαρισμό των αύλειων χώρων και των πεζοδρομίων.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για δύο ημέρες, όμως, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα θα λειτουργήσουν κανονικά τα δια ζώσης μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

«Η επανεκτίμηση των καιρικών συνθηκών από τους μετεωρολόγους συνέβαλε στην απόφαση μας να προχωρήσουμε στην επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων κανονικά από αύριο, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν αρχίσει ήδη να υποχωρούν και άρα οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού–Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.
Ο Αντιδήμαρχος

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Επείγον. Νέα ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Με νέα -τελευταία του ανακοίνωση ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ανακοινοποιεί εκ νέου σχετικά με το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, ως εξήςι:

“Μόλις τώρα ειδοποιηθήκαμε απο τον Δήμαρχο οτι τα σχολεία θα παραμείνουν (λόγω ψύχους) κλειστά την Τρίτη 16-02-2021 και θα εκτιμηθεί αν θα συνεχίσουν την αναστολή λειτουργίας τους και την Τετάρτη 17-02-2021. Θα έχετε νεότερη ενημέρωση απο το τμήμα μας έως άυριο το μεσημέρι.”
Τμήμα Παιδείας δια – βίου μάθησης

Λυπούμαστε για την αναστάτωση και θα ειδοποιηθείτε εκ νέου για την Τετάρτη .

Απόφαση για αναστολή λειτουργίας σχολείων (νέο)

Σας ενημερώνουμε οτι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους δήμους της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν ,για λόγους ψύχους , τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί να παραμείνουν κλειστά (KAI) την Τρίτη 16-02-2021 και την Τετάρτη 17-02-2021.

Τις ημέρες αυτές θα διεξαχθεί, όπως και σήμερα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

Challenge Φυσικής Δραστηριότητας

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη του της αθλητικής δράσης της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Δ.Δ.Ε. και Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης Challenge Φυσικής Δραστηριότητας για μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και Ε.ΠΑ.Λ. της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δημοτικών Σχολείων της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 15 Φεβρουαρίου 2021. Στόχος αυτής της δράσης είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να ασκούνται συστηματικά εντός κι εκτός σχολείου και να διαχειριστούν καλύτερα τον εγκλεισμό και άγχος που βιώνουν λόγω και της πανδημίας του  Covid -19. (περισσότερα…)

Δίνονται διευκρινίσεις για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε με τη σχετική εγκύκλιο 15717/ΓΔ4/09.02.2021 για το θέμα της δικαιολόγησης των απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα .

Σας διευκρινίζουμε ότι για τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών/τριών που
συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα και την ένταξή
τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 3
της με αρ. πρωτ. 14109/ΓΔ4/05-02-2021 ΚΥΑ (Β΄ 455) ΚΥΑ θα πρέπει να υποβάλλονται ως
ακολούθως: (περισσότερα…)

Διαδικτυακό Ψηφιακό Σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής χρήση στο Διαδίκτυο για γονείς και εκπαιδευτικούς».

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 και λόγω του ότι την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε παρουσιάζεται αυξημένη η χρήση της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου τόσο για την τηλεκπαίδευση, όσο και για άλλες δραστηριότητες με συνέπεια να έχει αναδειχθεί σε σημαντικό ζήτημα η ασφαλής χρήση του, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, δια τoυ Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση-ψηφιακό σεμινάριο (Webinar) για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Ασφαλής χρήση στο Διαδίκτυο για γονείς και εκπαιδευτικούς τον καιρό της πανδημίας: Διαχείριση της Ψηφιακής πραγματικότητας των παιδιών μας».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ημέρα και τον τρόπο σύνδεσης πατήστε εδώ

Σύσταση εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες

Σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά στη σύσταση εμβολιασμού με τα προτεινόμενα από τα Εθνικά Προγράμματα εμβόλια, για την ασφάλεια από λοιμώδη νοσήματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ _ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

BLOG 16ου ΕΥΟΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 89771Συνολικές αναγνώσεις:
  • 44Αναγνώσεις σήμερα:
  • 70Αναγνώσεις χτες:
  • 463Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 300Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 49165Συνολικοί επισκέπτες:
  • 31Επισκέπτες σήμερα:
  • 38Επισκέπτες χτες:
  • 282Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: