• jquery slider
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » Νέα- Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Category Archives: Νέα- Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Eνημέρωση γονέων για το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα”

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα ‘Ψηφιακή Μέριμνα” που εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Ακολουθούν χρήσιμες επεξηγηματικές πληροφορίες: (περισσότερα…)

“Φροντίζοντας τις ανάγκες μας: Γονείς & Παιδιά πέρα από την πανδημία…”

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» διοργανώνει τον Ιούνιο τρία διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση και ενδυνάμωσή τους.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο, ένα χρόνο μετά την έναρξη της παγκόσμιας κρίσης, της πανδημίας του κορωνοϊού που επηρέασε και επηρεάζει την καθημερινότητα όλων, σε μια περίοδο που ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά και ξεκινά η περίοδος του καλοκαιριού με τα νέα ανοίγματα στη ζωή, θα θέλαμε να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε διαδικτυακά με τους γονείς της περιοχής μας για θέματα που αφορούν τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Αναλυτικότερα, τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι τα εξής:

ΘΕΜΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:
«Ο Έφηβός μου κι Εγώ: Αλλαγές, φόβοι και σημεία συνάντησης!» 3/6/2021

17.30-19.30

Μακρογιάννη Χριστίνα

Δήμου Αλεξάνδρα

Γονείς παιδιών Γυμνασίου
«Καθ’ οδόν προς το Γυμνάσιο: Οδηγός επιβίωσης της οικογένειας!» 10/6/2021

17.30-19.30

Λαγουμάκη Αθηνά

Δήμου Αλεξάνδρα

Γονείς παιδιών Στ’ Δημοτικού
«Άγχος: Φίλος ή εχθρός; Οδηγίες συμφιλίωσης με τον εαυτό μου!» 17/6/2021

17.30-19.30

Μακρογιάννη Χριστίνα,

Λαγουμάκη Αθηνά

Γονείς παιδιών όλων των ηλικιών

 

Η δράση απευθύνεται στους γονείς της περιοχής ευθύνης του Δικτύου Άλφα, δηλαδή στους κατοίκους των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Χαλκηδόνας και παρέχεται δωρεάν.

 

Για τη δήλωση συμμετοχής συμπληρώστε την αίτηση εδώ:

https://forms.gle/7c7yKA6nD4Me9EUk7

Μέχρι την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ή  τηλεφωνείστε στη γραμματεία του Δικτύου Άλφα, στο 2310 729090, εργάσιμες μέρες και ώρες.

 Μετά τη δήλωση συμμετοχής θα σας αποσταλούν οι οδηγίες σύνδεσης στο σεμινάριο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM, και απαιτείται δυνατότητα σύνδεσης με μικρόφωνο και κάμερα.

 

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» λειτουργεί από το 2001, προσφέροντας ατομική συμβουλευτική, ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Κέννεντυ 32, 56121, Αμπελόκηποι, 2310729090, info@diktioalpha.gr, www.diktioalpha.gr, www.facebook.com/DiktyoAlfa

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά καθ’εκάστη σχολική εβδομάδα,πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσιτέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα

Για περισσότερα ανοίξτε τα παρακάτω αρχεία:

SelfTest_Egk_18_05_2021

Οδηγίες ΕΟΔΥ

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για “Tο Χαμόγελο του Παιδιού”

Αγαπητοί γονείς & Κηδεμόνες

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που εξαιτίας της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η συγκέντρωσή τους, προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών που θα ανταποκριθούν στην έκκληση θα είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του Οργανισμού και θα αναδείξει την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αισιοδοξίας στο σχολικό περιβάλλον

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:
– Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μερέντα, μαρμελάδα, πουρέ,
δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμοί.
– Είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας: πάνες Νο 4-5-6, κρέμες συγκάματος, σαμπουάν, αφρόλουτρα.
– Προϊόντα καθαρισμού: καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λ.π..
– Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λ.π.
– Χαρτικά: χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας,
– Είδη οικιακής χρήσης: αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων.
Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 11-06-2021.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RAPID TEST ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ 

                                        ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Covid 19

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RAPID TEST ΑΠΟ 10/5/2021 ΕΩΣ 14/5/2021

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 10/5/2021 και μέχρι την Παρασκευή 14/5/2021 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τρία rapid test στο Δήμο μας.

 • Τη Δευτέρα 10-5-2021 θα πραγματοποιηθεί rapid test στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Πολιτεία , στον Εύοσμο.
 • Tην Τετάρτη 12-5-2021 θα πραγματοποιηθεί rapid test  με αυτοκίνητο ή μηχανή στο Πάρκο Μουσών (πίσω από τον υποσταθμό  της ΔΕΗ επί των οδών 25ης Μαρτίου και Ανδρομάχης).
 • Την Παρασκευή 14-5-2021 θα πραγματοποιηθεί rapid test  στην Πλατεία Δημαρχείου, στον Εύοσμο.

(περισσότερα…)

Δικαιολόγηση απουσιών μαθητών/τριών

Σας ενημερώνουμε ότι για τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα και την ένταξή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 3 της με αρ.πρωτ.14109/ΓΔ4/05-02-2021ΚΥΑ(Β ́ 455), όπως ισχύει θα πρέπει να υποβάλλονται ως ακολούθως

Διαβάστε περισσότερα στην εγκύκλιο

Δικαιολόγηση απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομο/α που πάσχουν με σοβαρό/ά υποκείμενα νοσήματα

Σας διευκρινίζουμε ότι για τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα και την ένταξή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 3 της με αρ. πρωτ. 14109/ΓΔ4/05-02-2021 ΚΥΑ (Β΄ 455), όπως ισχύει θα πρέπει να υποβάλλονται ως ακολούθως: (περισσότερα…)

Ενημέρωση

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο μας;

Tη Δευτέρα 12/4/2021 και μέχρι την Παρασκευή 16/4/2021 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τρία rapid test στο Δήμο μας.

 • Τη Δευτέρα 12-4-2021 θα πραγματοποιηθεί rapid test από αυτοκίνητο ή μηχανή στο Πάρκο  Κυκλοφοριακής Αγωγής (Ηλέκτρας Αποστόλου και Πεύκων ) στη Νέα Πολιτεία Ευόσμου.
 • Την Τετάρτη 14-4-2021 θα πραγματοποιηθεί rapid test  μεαυτοκίνητο ή μηχανή στο Πάρκο Μουσών (πίσω από τον υποσταθμό  της ΔΕΗ επί των οδών 25ης Μαρτίου και Ανδρομάχης).
 • Την Παρασκευή 16-4-2021 θα πραγματοποιηθεί rapid test στο Αμφιθέατρο επί της Εθνικής Αντίστασης  (πεζόδρομος Ελευθερίου Κορδελιού) της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού.

Η συμμετοχή μας καθιστά ενήμερους και προστατεύουμε όσους αγαπάμε.

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22

Σύμφωνα με την υπ.αρ.Φ.6/ 31623/Δ1/19.03.2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22,
παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Για τα δικαιολογητικά εγγραφής και την ενημέρωσή σας δείτε εδώ: Εγγραφές μαθητών/τριών για την Α’ δημοτικού για το σχ. έτος 2021-22

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306,που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (περισσότερα…)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 96417Συνολικές αναγνώσεις:
 • 0Αναγνώσεις σήμερα:
 • 13Αναγνώσεις χτες:
 • 128Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 509Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 53452Συνολικοί επισκέπτες:
 • 0Επισκέπτες σήμερα:
 • 9Επισκέπτες χτες:
 • 89Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: