• jquery slider
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Category Archives: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Ψηφιακή αφίσα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι μαθητές/τριες του Δ1 στο μάθημα των αγγλικών με την κ Δαραμήλα Σοφία δημιουργησαν μια ψηφιακή αφίσα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Τα συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες μας και στην εκπαιδευτικό μας. Συνεχίστε για δέιτε την αφίσα (περισσότερα…)

ΤΗΛΕ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Στα πλαίσια της διεξαγωγής της ενότητας της γλώσσας “Βιβλία -βιβλιοθήκες”  οι μαθητές της Ε’ τάξης έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία:Μια  τηλε-συνέντευξη από μια βιβλιοθηκονόμο και μια τηλε-ξενάγηση στη βιβλιοθήκη της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της πόλης μας.Με ερωτήσεις που είχαν συντάξει και προετοιμάσει από πριν και απηύθυναν στη βιβλιοθηκονόμο, απαντήθηκαν ποικίλα ερωτήματα και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της βιβλιοθήκης, επεξηγήσεις για  τον τρόπο και τον κανονισμό της λειτουργίας και δανεισμού των βιβλιων της, ενημέρωση για τις εκθέσεις που φιλοξενεί, το αναγνωστήριο και πληροφόρηση σχετικά με το επάγγελμα μιας βιβλιοθηκονόμου.

Μερικά από τα ερωτήματα που απηύθυναν οι μαθητές/τριες ήταν : (περισσότερα…)

«Χριστουγεννιάτικα φωτεινά αστέρια» ,ένα περιοδικό από την Ε τάξη

Τα πεμπτάκια του σχολείου σας παρουσιάζουμε  το χριστουγεννιάτικο περιοδικό μας! Με πολλή έμπνευση, κέφι και δημιουργική διάθεση κατεβάσαμε ιδέες και σκαρώσαμε το χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα διώχνοντας την πλήξη της μονοτονίας στον καιρό της πανδημίας. (περισσότερα…)

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Αγαπητοί γονείς & Κηδεμόνες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία, αλλά και βάσει του σχεδιαμού μας για την υλοποίηση δράσεων με στόχο το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την καταπολέμηση του ρατσισμού, την ανθρώπινη αλληλεγγύη. σας αποστέλλουμε το παρακάτω υλικό το οποίο δύναται να χρησιμοποιηθεί από τους/τις εκπαιδευτικούς σας με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής μας κοινότητας στα παραπάνω κοινωνικά ζητήματα. (περισσότερα…)

Δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής

Υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις σχετικές με τη Θεματική Ενότητα “Κυκλοφοριακή Αγωγή και Ασφάλεια’ από τη σχολική μας μονάδα. (περισσότερα…)

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Το σχολείο μας , με την καθοδήγηση και το συντονισμό της εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης κ Τσιγγούρ Σέβης και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ Αμοιρίδη Ν. και Βεργιανέλο Θ., υλοποίησε μια σειρά δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, σηματοδοτώντας την αξία της ανεξάρτητης, ασφαλούς και άνετης περιήγησης του ατόμου με οπτική αναπηρία σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

 • IMG_20201014_104227
 • IMG_20201015_085721
 • IMG_20201015_092215_738
 • IMG_20201015_093508
 • IMG_20201016_101524_762
 • slideshow javascript
 • IMG_20201016_102518
bootstrap carousel by WOWSlider.com v8.8

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους. (περισσότερα…)

Δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας

Σας παρουσιάζουμε τις δράσεις της σχολικής μας μονάδας για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού.

Συνειδητά προχωρήσαμε σε μια ποικιλία δράσεων κατά της Βίας και του εκφοβισμού, από όπου κι αν προέρχονται.

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε κάθε τάξη που αναδεικνύουν τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης της κριτικής σκέψης.

Πιο συγκεκριμένα: (περισσότερα…)

Recyclable robots

Με αφορμή την ενότητα 5 ”Ανακύκλωση” στο βιβλίο της Ε΄ τάξης στο μάθημα των Αγγλικών,οι μαθητές του τμήματος Ε1 χωρίστηκαν σε ομάδες των 4 ή 5 παιδιών. Στόχος τους ήταν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία μάθανε στα Αγγλικά. (περισσότερα…)

Του χρόνου τα γυρίσματα

Ένα εκπαιδευτικό διαθεματικό πρόγραμμα διδασκαλίας πραγματοποιήθηκε από την Α’ τάξη σε συνεργασία με φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (περισσότερα…)

“Ας γνωριστούμε καλύτερα”

Ένα πρόγραμμα γνωριμίας, συνεργασίας με γονείς μαθητών/τριών και με την ευρύτερη σχολική κοινότητα πραγματοποιείται από την Α1′ τάξη του σχολείου μας. (περισσότερα…)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 91311Συνολικές αναγνώσεις:
 • 8Αναγνώσεις σήμερα:
 • 38Αναγνώσεις χτες:
 • 264Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 396Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 50149Συνολικοί επισκέπτες:
 • 6Επισκέπτες σήμερα:
 • 24Επισκέπτες χτες:
 • 172Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: