Αρχική » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Αρχείο κατηγορίας ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
«Οι Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες του ΄Αι Βασίλη»
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης με τις δασκάλες τους Χρυσάφη Βενετία και Δεληφυσέκη Βάγια, την Παρασκευή 13/12/2024, έδωσαν μια Χριστουγεννιάτικη νότα στην αυλή του σχολείου. Παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Οι Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες του ΄Αι Βασίλη» . Ευτράπελα και παρεξηγήσεις συνέβησαν στο φετινό μοίρασμα δώρων του ΄Αι Βασίλη, που όμως όλα ξεπεράστηκαν χάρη στην αγάπη των παιδιών.
20 Νοεμβρίου 2024 Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών
«Είμαστε παιδιά ,είμαστε το μέλλον και σήμερα γιορτάζουμε. Είμαστε τα παιδιά που θα έπρεπε να αγαπούν και να αγαπιούνται ,να χαίρονται τους φίλους και το παιχνίδι, να πηγαίνουν στο σχολείο, να μεγαλώνουν αθώα».
Με τον δικό τους τρόπο οι μαθητές/τριες του Στ3 ,με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γιαννοπούλου Παρασκευής, τίμησαν με ένα μικρό αφιέρωμα την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Ο ΧΟΡΟΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
Η παραδοσιακή φορεσιά αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη έκφανση της λαϊκής τέχνης μιας περιοχής και έναν από τους κυριότερους τρόπους έκφρασης των ιδιαιτεροτήτων των κατοίκων της.
Μπορεί δηλαδή κάποιος να «διαβάσει» σε μια φορεσιά την ιστορία και συνήθειες ενός τόπου, τις αξίες και τη διάρθρωση μιας κοινωνίας αλλά και τη θέση ενός ατόμου σ` αυτήν.
Την Τρίτη 11 Νοέμβρη οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄ είχαν τη χαρά να γνωρίσουν παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, να τις φορέσουν και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.
Ευχαριστούμε την Ακαδημία Χορού Θεσσαλονίκης (ΑΧΟΘ), την πρόεδρο και χοροδιδασκάλισσα Σοφία Σιάρκου και τα μέλη της Ακαδημίας που μετέδωσαν στους/στις μαθητές/ήτριές μας αυτή την πολύτιμη γνώση.
Παγκόσμια ημέρα διατροφής
Παγκόσμια ημέρα διατροφής σήμερα 16 Οκτωβρίου και οι μαθητές/ τριες της Δ’ τάξης ,ευαισθητοποιημένοι από το πρώτο Εργαστήριο με αντικείμενο τη διατροφή, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους Ελένης Λιόλιου και Αικατερίνης Κόγκου και με ερωτηματολόγια στα χέρια διεξήγαγαν μία έρευνα κάνοντας τις δικές τους ερωτήσεις στους συμμαθητές τους κατά την ώρα των διαλειμμάτων, με θέμα:
«Τρεφόμαστε υγιεινά στο 16ο;»
Η συλλογή και αποδελτίωση των απαντημένων ερωτηματολογίων χρησιμοποιήθηκαν επίσης στο μάθημα των Μαθηματικών για την εκμάθηση της αξιοποίησης και οργάνωσης δεδομένων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας μας χαροποίησαν ιδιαίτερα, γιατί απέδειξαν περίτρανα ότι στο σχολείο μας η πλειοψηφία των παιδιών ακολουθεί την υγιεινή διατροφή!
Ελπιδοφόρο μήνυμα για καλύτερη υγεία!
Την ίδια μέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης (Β1 και Β2) τις εκπαιδευτικούς Ελισσάβετ Κεντιρίδου και Άννα Φαναριώτου μας παρουσίασαν χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή διατροφή αμέσως μετά την πρωινή προσευχή. Στη συνέχεια, τα δύο τμήματα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου μοιράστηκαν το υγιεινό πρωινό που είχαν φέρει μαζί τους.
Εορτασμός Μακεδονικού Αγώνα
Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οι μαθητές της Τρίτης τάξης, οι δασκάλες τους Χρυσάφη Βενετία και Δεληφυσέκη Βάγια, ο εκπαιδευτικός μουσικής Σαρρηκώστας Κων/νος και εικαστικών Μποράκη Δανάη διοργάνωσαν και παρουσίασαν αφιέρωμα με τραγούδια και ποιήματα για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση και τελετή λήξης του διδακτικού έτους
Την Πέμπτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη του διδακτικού έτους που οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς Μουσικής, Αγγλικών και Φ.Α. Σοφία Δαλαμαγκίδη, Σοφία Δαραμήλα και Σοφία Σιάρκου.
Τα πρώτα κάλαντα και τα ξωτικά των Χριστουγέννων
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές του Δ1 μας παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα έθιμα από περιοχές της Ελλάδας και όλο το σχολείο τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα. Τα παιδιά συνόδευσε με το αρμόνιο η μουσικός του σχολείου μας κυρία Σοφία Δαλαμαγκίδη
Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές μας ανέβασαν στα ύψη το Χριστουγεννόμετρο των ξωτικών του Συλλόγου Γονέων και έφεραν και φέτος τα Χριστούγεννα!
…κεφάτο ζαχαροπλαστείο
Μπαίνοντας σε κλίμα Χριστουγέννων, οι μαθητές τη Γ τάξης μετέτρεψαν την τάξη τους σε ένα κεφάτο ζαχαροπλαστείο. (περισσότερα…)
Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Μετά και την ολοκλήρωση της Θεματικής εβδομάδας, το χρονικό διάστημα 05-09.12.2022, για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σας παρουσιάζουμε τις δράσεις μας μέσα από εικόνες και Video, των μαθητών/τριών μας και των εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής και ευρύτερης κονότητας. (περισσότερα…)
Γνωριμία με τα επαγγέλματα
Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων της Α τάξης με θέμα τα επαγγέλματα, τα παιδιά του Α1 είχαν την τιμή και τη χαρά να μάθουν για δύο επαγγγέλματα από δύο γονείς. (περισσότερα…)