Αρχική » Ανακοινώσεις του σχολείου » Λήψη μέτρων για την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας από Δευτέρα 11.01.2021

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Λήψη μέτρων για την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας από Δευτέρα 11.01.2021

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Με τις καλύτερες ευχές μας για το Νέο Έτος είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους/τις μαθητές/τριες μας με την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης από Δευτέρα 11.01.2021.

Η σχολική μας μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά (Πρωινή ζώνη, Πρωινός Κύκλος και Ολοήμερο Πρόγραμμα)

Καθώς ένα από τα βασικότερα μελήματά μας αποτελεί η ασφάλεια όλων (μαθητών/τριών. εκπαιδευτικών και γονέων) και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σχολικής μας μονάδας, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Όσον αφορά στην προσέλευση των μαθητών/τριών: θα πραγματοποιείται όπως και πριν από τις δύο εισόδους της σχολικής μας μονάδας και από τις ώρες 08:00-08:15
  • Κατά την αποχώρηση των μαθητών/τριών και για την αποφυγή συγχρωτισμού των γονέων και κηδεμόνων, αποφασίστηκε από το Διευθυντή της σχολικής μονάδας και το Σύλλογο Διδασκόντων όπως γίνει σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
Τάξη /τμήμα ‘Ωρα αποχώρησης Πύλη εξόδου
Α1 13:00 Νότια Πύλη (Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής)
Α2 13:00 Πεύκων 2
B1 13:05 Νότια Πύλη (Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής)
B2 13:05 Πεύκων 2
B3 13:05 Πεύκων 2
Γ1 13:15 Πεύκων 2
Γ2 13:15 Πεύκων 2
Δ-Ε-ΣΤ 13:15 Νότια Πύλη (Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής)

Παρατηρήσεις-Οδηγίες προς γονείς

Καθώς η προσέλευση των μαθητών/τριών γινόταν απρόσκοπτα, δίχως συγχρωτισμό γονέων,ι δεν χρήζει διαφοροποίησης, καθώς έτσι επιτυγχάνεται και περισσότερος ωφέλιμος διδακτικός χρόνος.

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων (Α’-Β’-Γ’), με ευθύνη των εκπαιδευτικών που έχουν μάθημα την τελευταία ώρα, παρατάσσονται σε σειρά στον αύλειο χώρο. Οι γονείς σε σειρά, τηρώντας αποστάσεις και συντεταγμένα εισέρχονται στον αύλειο χώρο, παραλαμβάνουν το παιδί τους και αποχωρούν άμεσα. (Σημ. οι είσοδοι θα ανοίγουν διάπλατα για την απρόσκοπτη πρόσβαση των γονέων και την αποχώρησή τους. Η είσοδος των γονέων και παραλαβή των μαθητών/τριών από τον αύλειο χώρο κρίθηκε απαραίτητη καθώς είχε παρατηρηθεί συνωντισμός των γονέων κατά την αποχώρηση των μαθητών/τριών)

Οι μαθητές/τριες των μεγαλύτερων τάξεων αποχωρούν κανονικά από την πύλη εξόδου που έχει οριστεί συνοδεία του εκπαιδευτικού που έχει μάθημα την τελευταία ώρα.

Σε περίπτωση βροχής, οι γονείς, κατά την ίδια ώρα αποχώρησης των τμημάτων, προσέρχονται στον αύλειο χώρο μπροστά στην  είσοδο του κτιρίου, κρατώντας τις αποστάσεις  και τους/τις παραλαμβάνουν.

Παρακαλείσθε στην πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος, στην τήρηση των αποστάσεων, την αποφυγή συγχρωτισμού. Όλοι/ες φορούν τη μάσκα τους.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι:

  • έχει πραγματοποιηθεί σχολαστικός καθαρισμός της σχολικής μας μονάδας
  • υπάρχει επάρκεια σε αντισηπτικά και μάσκες
  • θα εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες που έχει θέσει η σχολική μας μονάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις δυνατότητές της (βλ. προηγούμενες αναρτήσεις μας Επικαιροποιημένες οδηγίες ΕΟΔΥ  ,Υποχρεωτική Χρήση μάσκας , Λειτουργία σχολικής μονάδας κατά την πανδημία)
  • σε περίπτωση που μαθητής/τρια εμφανίζει συμπτώματα παραμένει στο σπίτι
  • παραμένουν τα διαφοροποιημένα διαλείμματα
  • Η θέρμανση θα παραμένει καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Ο αερισμός των αιθουσών θα πραγματοποιείται πέραν απο τη διάρκεια των διαλειμμάτων και ανά 20 λεπτά για τουλάχιστον 5 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Καλούμε όλους τους γονείς να παρέχουν από 3 έως και 5 μάσκες στα παιδιά τους για να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής & οι εκπαιδευτικοί του 16ου ΔΣ Ευόσμου

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 150440Συνολικές αναγνώσεις:
  • 0Αναγνώσεις σήμερα:
  • 9Αναγνώσεις χτες:
  • 160Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 1032Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 87892Συνολικοί επισκέπτες:
  • 0Επισκέπτες σήμερα:
  • 9Επισκέπτες χτες:
  • 129Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: