Αρχική » Ανακοινώσεις του σχολείου » Μήνυμα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Μήνυμα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Κάθε 17 του Νοέμβρη η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει εκεί, στο χώρο του Πολυτεχνείου, στον ξεσηκωμό των φοιτητών, της νεολαίας και του ελληνικού λαού, των αγροτών και εργατών,  κατά της δικτατορίας.

Μιας δικτατορίας που με πρόσχημα δήθεν την «αναγέννηση του έθνους» και τη «θωράκισή του από αντεθνικές ιδεολογίες» είχε επιβληθεί στη χώρα μας από τον Απρίλιο του 1967 κατέλυσε τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και επιδόθηκε σε συλλήψεις, φυλακίσεις, δίκες, βασανιστήρια.

Οι φοιτητές, ο ανώνυμος λαός, εργάτες κι αγρότες, αντιστάθηκαν ενάντια στο φασισμό και στη δικτατορία, ενάντια στην κοινωνική αποχαύνωση, την πολιτική υποκρισία και τον ατομικισμό, διεκδικώντας ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη στους χώρους δουλειάς, ουσιαστική παιδεία κι ένα καλύτερο μέλλον.

Αποτελεί μονόδρομο ο αγώνας των λαών όλης της γης για τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπος, όταν οι απειλούνται και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις.

Η βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας και του κράτους, η αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, η διασφάλιση και στήριξη των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η αντίσταση απέναντι σε κάθε πολιτική και στρατηγική που πλήττει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, αποτελούν διαχρονικά αναγκαιότητες για την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Το διαχρονικό σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» περικλείει όλες τις παραπάνω διεκδικήσεις, πανανθρώπινων αξιών και αναγκών, παραμένοντας πάντα ζωντανό.

Το διαχρονικό μήνυμά του: ένα μέλλον που δεν μας χαρίζεται αλλά το διεκδικούμε κι όλοι οφείλουμε να είμαστε συνδημιουργοί του.

Ενός μέλλοντος που δεν μας χαρίζεται αλλά κατακτιέται, απαιτεί δε, ενεργούς , ενημερωμένους, ελεύθερους-κριτικούς πολίτες.

Το Πολυτεχνείο πρέπει να ιδωθεί, όχι ως μια στιγμή, αλλά ως μια διαδικασία και ταυτόχρονα κι ως ορόσημο και ξεκίνημα για νέους αγώνες. Η σημασία του εορτασμού του δεν είναι παρά ο αγώνας της συλλογικής μνήμης ενάντια στη λήθη.

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 150440Συνολικές αναγνώσεις:
  • 9Αναγνώσεις σήμερα:
  • 9Αναγνώσεις χτες:
  • 244Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 1032Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 87892Συνολικοί επισκέπτες:
  • 9Επισκέπτες σήμερα:
  • 9Επισκέπτες χτες:
  • 136Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: