Αρχική » Ανακοινώσεις του σχολείου » Μήνυμα του διευθυντή του σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Μήνυμα του διευθυντή του σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια μέρα τιμής προς όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν τη ζωή τους, εκκινώντας από υψηλά ιδανικά και ηθικές αξίες, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Αποτελεί και μια ημέρα μνήμης αλλά και αναστοχασμού, μιας βαθιάς κριτικής ανάγνωσης της ιστορίας, η οποία, στη διαχρονικότητά της, είναι μια μαρτυρία για το παρελθόν, το παράδειγμα για το παρόν και ο αξιόπιστος σύμβουλος για το μέλλον.

Η φιλοσοφία της ιστορίας μας διδάσκει ότι η ιστορία του κόσμου δεν μπορεί παρά να είναι μια πρόοδος της συνείδησης  της ελευθερίας, μια φώτιση ψυχής. Η ιστορία δεν γράφεται μόνο από επώνυμους αλλά και από ανώνυμους ή μόνο από ήρωες αλλά και από προδότες. Η κριτική ανάγνωση της ιστορίας μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε μια ισχυρή συλλογική ταυτότητα, τέτοια που δεν γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς, δεν είναι μονοδιάστατη, φοβική και ελλιπής, αλλά, με βασική της αρχή την ιδέα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, μπορεί να αγκαλιάζει το διαφορετικό, να καθοδηγεί προς έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Οι χιλιάδες ανώνυμοι και επώνυμοι, που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και αντιστάθηκαν, είχαν ως  κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για την ελευθερία, που σημαίνει αγάπη για τους άλλους, σε αντιδιαστολή με την αγάπη προς την εξουσία, που σημαίνει αγάπη για τον εαυτό.

Οι άνθρωποι δημιουργούν την ιστορία τους και είναι καθήκον μας και προσωπική μας ευθύνη να παραδειγματιζόμαστε από όσους θυσίασαν τη ζωή τους για να είναι οι άλλοι ελεύθεροι, να τους έχουμε ως πρότυπα ζωής, να είμαστε υπερασπιστές μεγάλων αξιών : της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Διευθυντής 16ου Δ.Σ Ευόσμου

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 146195Συνολικές αναγνώσεις:
  • 3Αναγνώσεις σήμερα:
  • 32Αναγνώσεις χτες:
  • 267Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 814Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84921Συνολικοί επισκέπτες:
  • 3Επισκέπτες σήμερα:
  • 27Επισκέπτες χτες:
  • 164Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: