Αρχική » Ανακοινώσεις του σχολείου » Έναρξη δια ζώσης λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας-Ενημέρωση (συνεχής ενημέρωση)

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Έναρξη δια ζώσης λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας-Ενημέρωση (συνεχής ενημέρωση)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας σας εύχονται Χρόνια Πολλά και σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 10.05.2021 ξεκινά η δια ζώσης εκπαίδευση.

Τόσο η πρωινή υποδοχή όσο και το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Σίτιση θα ξεκινήσει κανονικά

Για την απρόσκοπτη επανέναρξη και συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας  της σχολικής μας μονάδας σας ενημερώνουμε και για τη διενέργεια self test που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Για τη δική σας ευκολία σας παρουσιάζουμε τα βασικά σημεία της σχετικής ΚΥΑ (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707) με τη μορφή ερωτήσεων απαντήσεων:

1 Από πού και πώς μπορώ να προμηθευτώ το δωρεάν self test;

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού  Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

2. Πώς θα γίνει το self test;

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) ετών ο δωρεάν αυτο-διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα

 3. Πώς το δηλώνω;

Οι γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριων και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

4. Τι κάνω αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα.

Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια / Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

5.Τι κάνω αν το αποτέλεσμα είναι θετικό;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting. gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ..

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

6. Δεν έχω εκτυπωτή. Τι μπορώ να κάνω;

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, ή της δήλωσης του θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών, από τους/τις ενήλικους μαθητές, από τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη (παρακάτω σας δίνεται η φόρμα δήλωσης)

του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος Ι που προσαρτάται στην παρούσα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

7. Τι γίνεται αν δεν έχει την κάρτα το παιδί μου;

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

Για να διαβάσετε όλη την Απόφαση πατήστε εδώ

Για τη σχολική κάρτα με τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν πατήστε εδώ:  ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19

Για τη διενέργεια του Self test και οδηγίες παρακολουθήστε το παρακάτω video

Θα είμαστε κοντά σας για κάθε ενημέρωση και βοήθεια

Ο Διευθυντής

Κ. Βασιλειάδης

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 146172Συνολικές αναγνώσεις:
  • 12Αναγνώσεις σήμερα:
  • 46Αναγνώσεις χτες:
  • 267Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 791Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84903Συνολικοί επισκέπτες:
  • 12Επισκέπτες σήμερα:
  • 23Επισκέπτες χτες:
  • 157Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: