• jquery slider
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » Νέα- Ανακοινώσεις άλλων φορέων » Εργαστήρια για παιδιά στο Τελλόγλειο – Αρχίζουν οι εγγραφές

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

Εργαστήρια για παιδιά στο Τελλόγλειο – Αρχίζουν οι εγγραφές

Αρχίζουν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 οι εγγραφές για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών. Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 4 ως 12 ετών. Ο πρώτος φετινός κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Οκτωβρίου 2017 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 και περιλαμβάνει εργαστήρια ζωγραφικής, χαρακτικής και  κατασκευών.

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις περιοδικές εκθέσεις του Τελλογλείου, θα γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες, κινήματα και ρεύματα της Τέχνης και θα χρησιμοποιήσουν την αποκτημένη γνώση για να καλλιεργήσουν την προσωπική τους έκφραση, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο,  τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Συγκεκριμένα:

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 65 χρόνων από την ίδρυση της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη», παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2017 η πολύ σπουδαία και ενδιαφέρουσα συλλογή της. Μια συλλογή με έντονο ιδεολογικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, τα οποία ανήκουν σε σπουδαίους καλλιτέχνες, παλαιότερους και νεότερους.

Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 θα παρουσιαστεί η έκθεση «Πάρις και Μερόπη Πρέκα». Στην έκθεση-αφιέρωμα στον Πάρι Πρέκα παρουσιάζονται περισσότερα από 70 ζωγραφικά έργα και γλυπτά -πολλά εκ των οποίων εμπνευσμένα από την Κλασική Αρχαιότητα- που αναπτύσσονται σε θεματικές ενότητες (Άλογα, οι ήρωες του Ριάτσε, οι Βίοι Παράλληλοι, Ίκαροι, τάνκερς, κτλ).  Παράλληλα, σε μια δεύτερη έκθεση, παρουσιάζονται δημιουργίες της συντρόφου του, ζωγράφου Μερόπης Πρέκα, η οποία μαγεμένη από τα χρωματιστά-φυσητά γυαλιά επιδόθηκε στην τέχνη της υαλογραφίας-βιτρό. Η ανανεωτική δύναμη της φύσης και το περιστέρι ως προαιώνιο σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας κατέχουν εξέχουσα θέση στο έργο της.

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες  4-6 ετών,  Σάββατο 10.00 -12.00 και 12.30 ? 14.30, εργαστήριο 1ου ορόφου)            

Πρόγραμμα παιδαγωγικού περιεχομένου για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Τα παιδιά επεξεργάζονται θέματα που σχετίζονται με τις εκθέσεις του Τελλογλείου, μέσα από πολλές διαθεματικές δραστηριότητες. Επιχειρούν ατομικές και ομαδικές  κατασκευές, γνωρίζουν το πείραμα στη ζωγραφική διαδικασία, αυτοσχεδιάζουν και μαθαίνουν παίζοντας.

 

 • Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7-9, Κυριακή 10.00-12.00, Εργαστήριο Miro)

Με σκοπό την έκφραση και τη δημιουργία και με βάση τις εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στην Τέχνη. Παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική, θα γνωρίσουν τεχνικές και υλικά και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

 

 • Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10-12, Κυριακή 12:30-14:30, Εργαστήριο Miro)

Θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των παιδιών πάνω σε εικαστικά θέματα με στόχο την ανάδειξη της προσωπικής τους έκφρασης. Τα παιδιά εμπνέονται από τα εκθέματα του Τελλογλείου και εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη, αναπτύσσουν τη συνθετική και σχεδιαστική τους ικανότητα, αποκτούν γνώσεις ιστορίας της Τέχνης και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους με αυτό της ζωγραφικής.

Ο α? κύκλος αποτελείται από 12 δίωρα εργαστήρια.

Περίοδος εγγραφών: 7 Σεπτεμβρίου 2017 –   30 Σεπτεμβρίου 2017.

Διάρκεια: 7 Οκτωβρίου 2017 ? 28 Ιανουαρίου 2018.

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ. 10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο 10 άτομα και μέγιστος 17.

Πληροφορίες στα τηλ. 2310 247111 και 2310 991611.

Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τελλογλείου: Δέσποινα Βενετούλια, σύμβουλος και Ανθή Χρυσοπούλου.

 

 

 

 

 

Χρύσα Νάνου
Γραφείο Τύπου
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Αγίου Δημητρίου 159A
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 999024

press@teloglion.gr
www.teloglion.gr
Find us on Facebook
twitter.com/Teloglion

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10o Ευόσμου Blog

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 19558Συνολικές αναγνώσεις:
 • 1Αναγνώσεις σήμερα:
 • 5Αναγνώσεις χτες:
 • 67Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 172Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 10897Συνολικοί επισκέπτες:
 • 1Επισκέπτες σήμερα:
 • 5Επισκέπτες χτες:
 • 54Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: