Αρχική » Ανακοινώσεις του σχολείου » Εξοπλισμός της Σχολικής μας μονάδας με Απινιδωτή

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Εξοπλισμός της Σχολικής μας μονάδας με Απινιδωτή

Στα πλαίσια της δράσης μας για ένα Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία, σας ενημερώνουμε ότι, μετά από τη δράση της διεύθυνσης του σχολείου με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, η σχολική μας μονάδα θα εξοπλιστεί με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, ευγενική χορηγία του Ιωσηφίδη Νικόλαου, ιδιοκτήτη του εστιατορίου ‘ Το Στέκι του Παπαγάλου‘ που βρίσκεται πλησίον της σχολικής μας κοινότητας στην οδό Ιθάκης 65.

Η διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και όλη η σχολική μας κοινότητα ευχαριστούμε θερμά τον κ Ιωσηφίδη για την ευγενική του προσφορά.

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής θα βρίσκεται στη σχολική μας μονάδα το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή του Διευθυντή του σχολείου που δόθηκε σε μέλη της κοινότητάς μας:

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: “Αναζήτηση χορηγίας για την αγορά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή”

Αγαπητέ/ή κύριε/α

Κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποί μας καταρρέουν και πεθαίνουν από Αιφνίδια Εξωνοσοκομειακή Καρδιακή Ανακοπή (αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς). Ο θάνατος όμως μετά από Καρδιακή Ανακοπή θα μπορούσε να αποφευχθεί και πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, αν οι παρευρισκόμενοι πολίτες δράσουν άμεσα εφαρμόζοντας αποτελεσματική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και πρώιμη Απινίδωση.

Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή μπορεί να συμβεί και στο σχολικό περιβάλλον. Δεν είναι συχνή στα παιδιά, αλλά ωστόσο μπορεί να συμβεί. Συνήθως αφορά ενήλικα: εκπαιδευτικούς, προσωπικό, επισκέπτες.

Το σχολείο μας, εφαρμόζοντας μια πολιτική εξωστρέφειας, που το καθιστά ανοικτό προς την κοινωνία, αναλαμβάνει δράσεις που αποσκοπούν προς το στόχο αυτό: να γίνει το κέντρο της σχολικής κοινότητας, που αναπτύσσει συνέργειες που σκοπό έχουν την ενημέρωση, παροχή κάθε είδους βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, αναζητά κάθε ευγενική χορηγία από τα μέλη της ευρύτερης σχολικής μας κοινότητας για την αγορά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το μέσο κόστος εκτιμάται περίπου 1600€. Η χρήση του θα γίνεται από πιστοποιημένα άτομα (εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλα μέλη της σχολικής κοινότητάς μας) που θα επιμορφωθούν σε τρέχον σεμινάριο που θα διεξαχθεί στη σχολική μας μονάδα.

Το σχολείο μας αναγνωρίζοντας κάθε θετική προσφορά που φανερώνει αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη και στήριξη σε συνανθρώπους μας, θα ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του ευχαριστήρια επιστολή προς όλους θα στηρίξουν τη δράση μας αυτή.

Παράλληλα, θα γνωστοποιήσει την ύπαρξη απινιδωτή στη σχολική μας μονάδα, ώστε να είναι διαθέσιμος στον πλησιέστερο συνάνθρωπό μας που θα έχει την ανάγκη για ταχεία  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και πρώιμη Απινίδωση.

Για την οικονομική σας χορηγία θα κοπεί απόδειξη από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Σας καλούμε να συνδράμετε στην προσπάθειά μας αυτή

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Α.Ε.Α

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 145934Συνολικές αναγνώσεις:
  • 6Αναγνώσεις σήμερα:
  • 23Αναγνώσεις χτες:
  • 254Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 553Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 84763Συνολικοί επισκέπτες:
  • 6Επισκέπτες σήμερα:
  • 11Επισκέπτες χτες:
  • 148Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: