Αρχική » Ανακοινώσεις του σχολείου » Πολιτική του Σχολείου μας -Εγχειρίδιο

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Πολιτική του Σχολείου μας -Εγχειρίδιο

Κάθε σχολική μονάδα αποτελεί μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή κοινότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που προδιαγράφουν και την πολιτική του σχολείου.

Η πολιτική του σχολείου καθορίζεται από την εκπαιδευτική νομοθεσία αλλά και τη στοχοθεσία, όπως αποτυπώνεται από τις αποφάσεις του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, που κοινωνούνται με τους γονείς και κηδεμόνες και μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας.

Η χάραξη πολιτικής της σχολικής μας μονάδας αποτελεί μια συνεχή διαδικασία και πρακτική στην προσπάθεια ανάπτυξης, καλλιέργειας αξιών και στάσεων που αρμόζουν σε μια σύγχρονη, δημοκρατική, πολυπολιτισμική κοινωνία.

Κάθε πολιτική για να είναι λειτουργική πρέπει να βασίζεται στις ανάγκες τις οποίες καλείται να επιλύσει ή να διευθετήσει και για το λόγο αυτό καλείται να εστιάζει σε βασικά ζητήματα και θέματα της σχολικής κοινότητας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο σαφές και αντιπροσωπευτικό.

Η πολιτική του σχολείου, όπως αποτυπώνεται στο παρόν εγχειρίδιο, στοχεύει στην εγκαθίδρυση μιας κοινότητας μάθησης, διαρκώς εξελισσόμενης, ώστε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να αποκτήσουν τις δεξιότητες και ικανότητες διαχείρισης και ετοιμότητας στις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην καθημερινή ζωή.

Στο παρόν εγχειρίδιο δίνονται βασικά βήματα αντιμετώπισης διαφόρων ζητημάτων, που ενδέχεται να προκύψουν, μέσα από Πρωτόκολλα Ενεργειών, ανά περίπτωση.

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε το εγχειρίδιο: Εγχειρίδιο Πολιτικής & Πρωτόκολλα ενεργειών 16ο Δ.Σ. Ευόσμου

Καθώς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η πολιτική του σχολείου είναι μια συνεχής διαδικασία, μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια και τις απόψεις/προτάσεις σας.

 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 150440Συνολικές αναγνώσεις:
  • 0Αναγνώσεις σήμερα:
  • 9Αναγνώσεις χτες:
  • 160Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 1032Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 87892Συνολικοί επισκέπτες:
  • 0Επισκέπτες σήμερα:
  • 9Επισκέπτες χτες:
  • 129Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: