Αρχική » Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Αρχείο κατηγορίας Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Ψηφιακή αφίσα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι μαθητές/τριες του Δ1 στο μάθημα των αγγλικών με την κ Δαραμήλα Σοφία δημιουργησαν μια ψηφιακή αφίσα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Τα συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες μας και στην εκπαιδευτικό μας. Συνεχίστε για δέιτε την αφίσα (περισσότερα…)

Διαδικτυακό Ψηφιακό Σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής χρήση στο Διαδίκτυο για γονείς και εκπαιδευτικούς».

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 και λόγω του ότι την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε παρουσιάζεται αυξημένη η χρήση της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου τόσο για την τηλεκπαίδευση, όσο και για άλλες δραστηριότητες με συνέπεια να έχει αναδειχθεί σε σημαντικό ζήτημα η ασφαλής χρήση του, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, δια τoυ Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση-ψηφιακό σεμινάριο (Webinar) για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Ασφαλής χρήση στο Διαδίκτυο για γονείς και εκπαιδευτικούς τον καιρό της πανδημίας: Διαχείριση της Ψηφιακής πραγματικότητας των παιδιών μας».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ημέρα και τον τρόπο σύνδεσης πατήστε εδώ

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου σας παρουσιάζουμε ενημερωτικά βίντεο για τον εθισμό στο διαδίκτυο, τη σωστή χρήση του, τα οφέλη και τους κινδύνους από τη χρήση του,  από το «Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α] του Πανεπιστημίου Κρήτης (περισσότερα…)

Δράσεις των μαθητών/τριών για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια των δράσεων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όπου το σχολείο μας συμμετέχει στο Διαπεριφερειακό Δίκτυο για την ‘Ασφάλεια στο Διαδίκτυο’ υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες διαφόρων τάξεων που συμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό.

Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας συγχαίρει τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τη σπουδαία και εμπνευσμένη δουλειά που προσέφεραν: (περισσότερα…)

Διάχυση δράσεων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Την Παρασκευή 17.05.2019 μια έκπληξη περίμενε γονείς και μαθητές/τριες του σχολείου μας. Το πρωί πριν την έναρξη των μαθημάτων ομάδες μαθητών/τριών παρουσίασαν τις δράσεις και τα έργα τους σε όλους. (περισσότερα…)

Σερφάρω στο διαδίκτυο με ασφάλεια -Σποτ από τη ΣΤ τάξη

Στα πλαίσια των δράσεών μας για την ‘Ασφάλεια στο Διαδίκτυο’ οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης δημιούργησαν ένα σποτ όπου παρέχουν συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση.

Αξίζει να τονιστεί ότι η δημιουργία του σποτ έγινε από μια ομάδα μαθητών/τριών που ανέλαβε το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση του.

Το σχολείο μας ενθαρρύνει και επιβραβεύει τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες αξιοποιώντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών μας, καθιστώντας τους δημιουργούς και όχι απλούς εκτελεστές εντολών και οδηγιών (βλ. project Δημοκρατικό σχολείο).

Τα συγχαρητήριά μας στους μαθητές/τριες: Νικολαίδη Δημήτρη, Λιβέρη Βασίλη και Κρυσταλλάκου Θεοδώρα για τη συμβολή τους στη δημιουργία του σποτ και σε όλους/ες τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν σε αυτό. (περισσότερα…)

Αποτελέσματα έρευνας για το διαδίκτυο σε γονείς

Στα πλαίσια των δράσεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν δύο έρευνες και σε παιδιά και σε γονείς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σε γονείς μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

Στην έρευνα που έγινε διαδικτυακά σε γονείς της σχολικής μας μονάδας, απάντησαν 50 γονείς. Η έρευνα αποσκοπούσε να διερευνήσει τις στάσεις των γονέων για το διαδίκτυο, το βαθμό και το είδος χρήσης του, αλλά, και κυρίως, τυχόν ανησυχίες τους για τη χρήση του από τα παιδιά τους. (περισσότερα…)

Θεματική εβδομάδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας για την Ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε σήμερα (περισσότερα…)

Σεμινάριο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Παρασκευή 19.04.2019 και ώρα 10:00. (περισσότερα…)

Αποτελέσματα έρευνας για το διαδίκτυο

Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για τη χρήση του διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε στη σχολική μας μονάδα. (περισσότερα…)

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • 144157Συνολικές αναγνώσεις:
  • 17Αναγνώσεις σήμερα:
  • 19Αναγνώσεις χτες:
  • 229Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
  • 644Αναγνώσεις ανά μήνα:
  • 83664Συνολικοί επισκέπτες:
  • 4Επισκέπτες σήμερα:
  • 18Επισκέπτες χτες:
  • 146Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
  • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: