• jquery slider
bootstrap slider by WOWSlider.com v8.6

Home » ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ » Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Το τριήμερο 16-18 Μαρτίου 2018 οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας ταξίδεψαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν την Τεχνόπολις στο Γκάζι, την Ακρόπολη και το μουσείο της Ακρόπολης, το Αττικό Πάρκο, την Παλιά και Νέα Βουλή Των Ελλήνων.

Η εκδρομή μας είχα μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές/τριές μας επέστρεψαν με πλήθος εμπειριών και γνώσεων.

Ευχαριστούμε τους γονείς -συνοδούς για την άψογη συνεργασία τους και τους μαθητές/τριές μας, για την άψογη παρουσία και συμπεριφορά τους.

Προσωπικά, ως διευθυντής του σχολείου θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συναδέλφους μου κ. Μπάπκα Παγώνα και κ. Κόγκου Αικατερίνη για τη συνδρομή τους στην επιτυχία της εκδρομής καθώς και τους υπεύθυνους και οδηγούς του πρακτορείου για τον επαγγελματισμό τους και την υπευθυνότητα που επέδειξαν.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Μαρτίου φθάνοντας στην Αθήνα επισκεφθήκαμε τον πολυχώρο Τεχνόπολις στο Γκάζι που αποτελεί σήμερα σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας και δημιουργώντας έναν ακόμη θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας.

Εκεί επισκέφθηκαν την Έκθεση της Ελληνικής Βιομηχανίας:ένα πολύχρωμο και συναρπαστικό ταξίδι σε 160 χρόνια ελληνικής βιομηχανίας: από τις απαρχές, τις λαμπρές στιγμές, άγνωστες πτυχές της έως την αποβιομηχάνιση, το παρόν και το μέλλον της.

Περισσότερα από 800 αντικείμενα, μηχανήματα, πρώτες ύλες, φωτογραφίες, σπάνια έγγραφα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπα ιστορικά κείμενα, κρυμμένες πληροφορίες, παράλληλες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα συνθέτουν τα 160 χρόνια made in Greece.  Μέσα από 3 ενότητες, θα ανακαλύψουμε με διαδραστικό τρόπο 8 κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας (μετάλλου, χημικών, οικοδομικών υλικών και υλών, ενέργειας, τροφίμων και ποτών, κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, καπνού, επίπλου), περισσότερες από 90 βιομηχανίες, ενεργές και μη ενεργές, που δραστηριοποιήθηκαν σε αυτούς, πρώτες ύλες, στάδια παραγωγής, παραγόμενα προϊόντα, τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που σημειώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα, θα γνωρίσουμε πρωτοπόρους επιχειρηματίες, εργαζομένους αλλά και παράλληλες, ανεξερεύνητες ιστορίες της ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας

 • 20180316_175606
 • 20180316_181526
 • 20180316_182750
 • http://wowslider.com/
http://wowslider.com/ by WOWSlider.com v8.6

Το Σάββατο το πρωί της 17ης Μαρτίου επισκεψθήκαμε την Ακρόπολη και το μουσείο της Ακρόπολης.Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά. Με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι της αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, οι παλαιότερες λατρείες της πόλης αλλά και ορισμένα από τα καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα. Τα μνημεία της Ακρόπολης, αρμονικά συνδυασμένα με το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, που εκφράζουν πρωτοποριακούς συσχετισμούς ρυθμών και τάσεων της κλασικής τέχνης και επηρέασαν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία για πολλούς αιώνες αργότερα. Η Ακρόπολη του 5ου αι. π.Χ. αποδίδει με τον τελειότερο τρόπο το μεγαλείο, τη δύναμη και τον πλούτο της Αθήνας στην εποχή της μαγαλύτερης ακμής της, το ”χρυσό αιώνα” του Περικλή.

Το Mουσείο Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του.

 • http://wowslider.com/
http://wowslider.com/ by WOWSlider.com v8.6

Το απόγευμα του Σαββάτου επισκεφθήκαμε το Αττικό Πάρκο:

 • 20180317_155715
 • 20180317_160140
 • http://wowslider.net/
http://wowslider.com/ by WOWSlider.com v8.6

Την Κυριακή επισκεφθήκαμε την Παλαιά και Νέα Βουλή κάνοντας και περίπατο για να δούμε από κοντά ενδιαφέροντα σημεία του Κέντρου της Αθήνας: το Ζάππειο, το Καλλιμάρμαρο, Το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο

Το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ελληνική ιστορία: πρόκειται για την πρώτη μόνιμη στέγη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το επιβλητικό κτήριο της Βουλής των Ελλήνων έχει μακρά ιστορία που συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αρχικά Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου, μετατράπηκε έναν αιώνα μετά την κατασκευή του σε Κτήριο της Βουλής και της Γερουσίας. Σήμερα είναι η Βουλή των Ελλήνων, ένα διαχρονικό σύμβολο που αποτελεί μέρος της συλλογικής μνήμης. Το ίδιο το Κτήριο στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε, προσαρμόστηκε, εκσυγχρονίστηκε.

 • wow slider
http://wowslider.com/ by WOWSlider.com v8.6

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10o Ευόσμου Blog

BLOG 16ου ΕΥΟΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 75761Συνολικές αναγνώσεις:
 • 3Αναγνώσεις σήμερα:
 • 96Αναγνώσεις χτες:
 • 915Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 2884Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 42327Συνολικοί επισκέπτες:
 • 1Επισκέπτες σήμερα:
 • 33Επισκέπτες χτες:
 • 505Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: