Αρχική » 2021 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2021

Stop Mind Borders

Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση .... στοχεύει στην καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας στοχεύει στην ανάπτυξη δημοκρατικών & κριτικών πολιτών ....επιδιώκει την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών & μαθητριών

...στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών/τριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Ευχαριστήρια επιστολή με τη λήξη του διδακτικού έτους

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες
Με τη λήξη του διδακτικού έτους σας εκφράζω τις ευχαριστίες μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια για το ζήλο, τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα που επιδείξαμε/τε όλοι/ες, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις και απαιτήσεις μιας δύσκολης χρονιάς.
Η επιτυχία της σχολικής μας μονάδας, στην αντιμετώπιση και διαχείριση δύσκολων και πρωτόγνωρων συνθηκών, ήταν αποτέλεσμα της εργατικότητας, της συνέπειας, της υπευθυνότητας που υπέδειξαν όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές/τριες).
Δίχως την σύμπλευση στους κοινούς μας στόχους λίγα πράγματα θα είχαν επιτευχθεί. (περισσότερα…)

Συννεφόλεξο …καλοκαιρινό στα αγγλικά

Στο τελευταίο μάθημα των Αγγλικών, τα παιδιά του Δ1 κλήθηκαν να σκεφτούν κάποιες λέξεις που τους έρχονται στο μυαλό όταν ακούν τη λέξη καλοκαίρι. Τα παιδιά σκέφτηκαν και έδωσαν τις δικές τους λέξεις μετατρέποντάς τες σε ένα όμορφο καλοκαιρινό τοπίο.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Της πρώτης τα….. καμώματα

Ένα ταξίδι αναμνήσεων και δημιουργίας….

Μια χαρούμενη ματιά στο σχολικό έτος που μας πέρασε…

Με αισιοδοξία και χαμόγελο…

Με αγάπη και δημιουργία… και υπόσχεση για το μέλλον (περισσότερα…)

My dream job

Οι μαθητές/τριες του Στ1 & Στ2 στο μάθημα των αγγλικών, μες την καθοδήγηση της κ Αλεξοπούλου Παναγιώτας εκφράζουν τις σκέψεις τους για την εργασία που θα ήθελαν να κάνουν,

Τα συγχαρητήρια μας στους/στις μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας για τις δημιουργικές τους δουλειές. (περισσότερα…)

Για τη γιορτή του πατέρα, από τους/τις μαθητές/τριες της Α’ τάξης

 

O συγκλονιστικός πατέρας πρόσφυγας του Γιάννη Μπεχράκη
O συγκλονιστικός πατέρας πρόσφυγας του ΓιάννηΜπεχράκη

Χρόνια πολλά στους στυλοβάτες της ζωής μας, στους γεννήτορες μας, στον αγαπημένο μας Πατέρα!!!

Η Παγκόσμια Ημέρα  του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 από την Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειάς τους. Έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αποδείξει ότσπουδαιότητα του πατέρα, στην ζωή των παιδιών, ίδια με αυτήν της μητέρας. Όπως τιμούμε εκείνη εξίσου το ίδιο οφείλουμε να τιμούμε και τον άνδρα που μας μεγάλωσε.

Με δωράκια μέσα από την καρδιά τους και από τα μικρά χεράκια τους τίμησαν και οι μαθητές της Α τάξης τους μπαμπάδες τους ακόμα και τους παππούδες τους.

   

Μαθαίνοντας δημιουργικά στο μάθημα των αγγλικών

Οι μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας, με την καθοδήγηση της κ Αλεξοπούλου Παναγιώτας, στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών και δουλεύοντας σε ομάδες:

 • .δημιούργησαν και παρουσίασαν με πολύ χαρά το δικό τους μετεωρολογικό δελτίο καιρού καθώς επίσης σχεδίασαν το σχολείο μας γράφοντας τις απόψεις τους για αυτό (μαθητές/τριες του Δ2)
 • δημιούργησαν και παρουσίασαν με πολύ φαντασία τη δική τους συνέντευξη σε εργαζόμενους κι επίσης σχεδίασαν το δικό τους μετεωρολογικό δελτίο καιρού. (μαθητές/τριες του Δ3)
 • δημιούργησαν και παρουσίασαν με δημιουργικό τρόπο το δικό τους κουίζ.(μαθητές/τριες του Ε1)

Τα συγχαρητήριά μας στους/στις μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας. (περισσότερα…)

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ’ τάξης στο 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου

Στα πλαίσια του προγράμματος ‘Μετάβαση στο Γυμνάσιο’ οι μαθητές/τριες της Στ τάξης, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ Ντελιάκη Όλγας και Δημήτρη Τσότρα, επισκέφθηκαν το 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου.

Εκεί τους υποδέχθηκαν η Γυμνασιάρχης κ Τσιόνκη Μαγδαληνή και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου οι οποίοι τους μίλησαν για τη λειτουργία του απαντώντας στις ερωτήσεις τους. (περισσότερα…)

Ποιητικό…ταξίδι στα ελληνικά νησιά

Οι μαθητές/τριες του Δ2-Δ3 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ Βουτσά Κυριακίτσα και κ Γιόντσου Ελευθερίας ταξίδεψαν μέσα από ποιήματα που έγραψαν οι ίδιοι/ες στα ελληνικά νησιά. Τα συγχαρητήρια μα; στους/στις μαθητές/τριες και στις εκπαιδευτικούς τους. (περισσότερα…)

Μαθαίνοντας αγγλικά με….άλλο τρόπο

Οι μαθητές/τριες του Ε2 με την καθοδήγηση της κ Αλεξοπούλου Παναγιώτας, στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών δημιούργησαν το δικό τους κουίζ και το παρουσίασαν με δημιουργικό τρόπο.
Τα συγχαρητήριά μας στους/στις μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας. (περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤ’

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας αποστέλει την παρακάτω ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου με χαρά προσκαλεί τους μαθητές της ΣΤ σε γεύμα που θα γίνει στην ταβέρνα “Παπαγάλος” ημέρα Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 17.00. Εκεί θα δοθούν και αναμνηστικά δωράκια θέλοντας να τα αποχαιρετήσουμε και να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία. Σας περιμένουμε με χαρά

Επίσης, στις 16.06.2021, ημέρα Τετάρτη, Θα πραγματοποιηθεί ομαδική φωτογράφιση (τμήματος) από μέλος του Συλλόγου, για να δοθεί αναμνηστική φωτογραφία σε κάθε μαθητή/τρια.

Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων που ανταποκρίθηκε άμεσα και συνεργάστηκε με το σχολείο για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες που όλοι/ες αντιμετωπίζουμε.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 • 144155Συνολικές αναγνώσεις:
 • 15Αναγνώσεις σήμερα:
 • 19Αναγνώσεις χτες:
 • 227Αναγνώσεις προηγούμενης εβδομάδας:
 • 642Αναγνώσεις ανά μήνα:
 • 83662Συνολικοί επισκέπτες:
 • 2Επισκέπτες σήμερα:
 • 18Επισκέπτες χτες:
 • 144Επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα:
 • 0Επισκέπτες αυτή την στιγμή: